Gyümölcs téma

Ég, izzad, kipirul az arcom, ha gyümölcsöt eszem! - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Már többször észrevettem, hogy amikor gyümölcsöt eszek (alma, barack, eper), akkor úgy érzem, az arcom ég, izzad, és kipirulok, de csak az arcomon jelentkeznek ezek a tünetek. Miért van ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdései közül.

Kérdések és válaszok az alma egészségi hatásairól

OÉTI

Az alma mindannyiunk által ismert, legkönnyebben elérhető és talán legnépszerűbb gyümölcs. A WEBBeteg újságírója szakértőket kért fel arra, hogy értelmezzék az interneten terjedő, ám gyakran félrevezető vagy féligazságokat tartalmazó állításokat.

Mit kell tudni a keresztallergiáról, az orális allergia szindrómáról?

Antsz.hu

Hazánkban a nyár végén, ősz elején jelentkezik a legtöbb allergiás probléma – elsősorban a légkörben található magas parlagfű-pollen koncentráció miatt.

Egészségesek-e a vegyszerekkel kezelt gyümölcsök? Tartósítás és kényszerérlelés

WEBBeteg, otvenentul.hu

A globális gyümölcsöskert a fogyasztók paradicsoma, a jelenség ugyanakkor komoly aggodalmakra is okot adhat. Vajon milyen eljárásokra van szükség, hogy a világ túlsó végéről utaztatott gyümölcs is megőrizze ízét és állagát? Mit művelnek a banánnal, az almával vagy a szamócával, hogy akár hetekig, hónapokig is frissnek tűnjön?

Fogyasszon sok színes zöldséget és gyümölcsöt!

MTI

Egészségünk védelmében naponta ötször együnk gyümölcsöt és zöldséget - javasolják táplálkozástudományi szakemberek, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a fogyasztott zöldségek és gyümölcsök lehetőleg minél többféle színűek legyenek.

Friss zöldség és gyümölcs - Újabb egészségvédő hatás?

orvostkeresek.hu

Az Új-Zélandi Plant & Food Research's Food Innovation vizsgálataiban a zöldségek, a gyümölcsök, a gabonafélék és a tengeri élőlények egészségvédő hatásait kutatja, és azt, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban felhasználni azokat.

Rák ellen a táplálkozással

MTI

A zöldségben, gyümölcsben, szójában dús étrend, akár 30 százalékkal is csökkentheti az emlőrák kialakulásának kockázatát - állítják amerikai kutatók.

Étel allergia?

Orvos valaszol - Dr. Csáki Csilla

Egyre gyakrabban előfordul ha érettebb gyümölcsöt eszem, Kapar a torkom dagad a szám. Félérett gyümölcsnél nem tapasztalom. Mi lehet ez? Milyen orvoshoz forduljak?