Gyümölcs téma

Friss gyümölccsel ízesített víz a divat

Több mint TestŐr

A megfelelő folyadékbevitelnél nemcsak a mennyiségre, de a minőségre is oda kell figyelni! A cukrozott italok helyett a tiszta víz fogyasztása lenne az egészségesebb, de sokan unalmasnak tartják. Darabolt gyümölcsökből és tiszta vízből viszont néhány perc alatt ízletes, egészséges italt készíthetünk, így nemcsak a vízhiányt, de a vitaminhiányt is elkerülhetjük.

Zöldség és gyümölcs - Miért és hogyan érdemes fogyasztani?

WEBBeteg - K. J., fordító

A gyümölcsökben jóval több - egészen pontosan ötször annyi - található azokból az anyagokból, amelyek egészségünkre pozitívan hatnak, mint azt korábban évekig feltételezték, és a legjobb hatást kiváltók közvetlenül a héj alatt találhatók.

Olajos magvak, zöldségek, gyümölcsök, amik a szépségmegőrzésben segítenek!

Több mint TestŐr

Sokan úgy gondolják, hogy az olajos magvak hizlalnak, pedig ezek rendszeres fogyasztása épp a megfelelő testsúly beállításában segít. A méz antibakteriális hatásáról már sokan hallottak, de kevesen gondolnák, hogy épp ezért a pattanásos bőrre is rákenhetjük, így hamarabb visszahúzódnak majd a pattanások.

Gyümölcsök, zöldségek és a bennük rejlő csodás hatóanyagok

Több mint TestŐr

A szépségünk és egészségünk összefügg azzal, hogy mit eszünk, mennyit alszunk, vagy hogy stresszes vagy nyugodt az életünk. Nem is gondolnánk, hogy napi egy alma elfogyasztása mennyire fontos lehet, vagy hogy a babtól szebbek lesznek a körmeink. A zöldségeket, gyümölcsöket nyugodtan még a bőrünkre is kenhetjük, így könnyen és gyorsan vitamindús pakolással szépülhetünk.

Furcsa, de igaz: az allergiának pozitív hatása is van szervezetünkre!

Több mint TestŐr

Sok kellemetlenséggel jár az allergia, ki gondolná, hogy pozitív hozadéka is van ennek a túlzott immunműködésnek. Kutatások bizonyítják, hogy annak, aki allergiás, 10 százalékkal kevesebb esélye van arra, hogy rákbeteg legyen. Vannak olyan hatóanyagok, amik szabályozzák az immunrendszert. Ezeket a hatóanyagokat zöldségekből és gyümölcsökből is kinyerhetjük.

A gyerekre veszélyesebb a mobiltelefon használata!

Több mint TestŐr

A gyerekek koponyája sokkal vékonyabb, mint a felnőtteké, ezért sokkal több sugárzás is éri őket a mobiltelefon használata során. A sugárzás következtében pedig megnő az esélye a rákos daganatok kialakulásának is. De vannak olyan zöldségek, gyümölcsök, amik csökkenthetik e daganatok kialakulásának az esélyét.

Variációk málnára

Több mint TestŐr

A reggeli lekváros kenyér talán már unalmas, mert mindig ugyanaz a kétféle lekvár van az asztalon. Ha szeretjük az ízek sokféleségét, akkor próbáljunk ki minél több lekvárreceptet.

Eper-rebarbara: az édes páros

Több mint TestŐr

Manapság egyre többen nyúlnak vissza nagyanyáink szokásaihoz.

Útmutató a szezonális táplálkozáshoz

Szezonális táplálkozás

Itt van a nyár és végre kedvünkre válogathatunk a kertünkben, a piacon és a zöldségesek pultjain a zamatos és érett zöldségek, gyümölcsök közül. Az egészséges életmód egyik alapelve, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás részét mindazon zöldségek és gyümölcsök alkossák, melyekhez a lehető legfrissebb állapotban tudunk hozzájutni.

A szezonális táplálkozás tehát egy fontos szempont, ha szem előtt tartjuk az egészségünket.

Vajon hogyan érdemes vásárolni? Mikor minek van szezonja?

Zöldség- és gyümölcsfogyasztás

Több mint TestŐr

A szervezet védekező mechanizmusa a pH-érték változtatása, savas irányba. Ez megelőzhető étrendváltoztatással.