• Gyógyszertár téma

    MTI
    A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) szerint a gyógyszertámogatások további csökkentésével a gyógyszertárak árrésbevételei is tovább csökkenhetnek, ez pedig akár a lakossági gyógyszerellátás súlyos zavarait is okozhatja.
    MTI
    A gyógyszertárban kapott blokkra szerdától azt is ráírják, hogy a kiváltott készítménynél lett volna olcsóbb, így a betegek szembesülhetnek azzal, mennyit spórolhattak volna.
    MTI
    Egyes gyógyszertárakban a betegeknek lehetőségük lesz vérnyomást és vércukorszinteter méretni. A szolgáltatást gyógyszerészek kezdeményezték.
    Független Hírügynökség
    Várhatóan a jövő héttől már kapni lehet a patikákban az új típusú influenza elleni mindkét gyógyszert.
    WEBBeteg/Mystery Visit Kft.
    Csak úgy tarthatják meg vevőiket a gyógyszertárak, ha kihasználják fő versenyelőnyüket, a szakmai tájékoztatás képességét – állapította meg a WEBBeteg.hu egészségportál a Mystery Visit Kft. 4400 patikai próbavásárlás tapasztalatát összegező tanulmánya alapján.
    Független Hírügynökség
    Kevesebben, de több vitamint vásárolnak az utóbbi 2 évben - többek között ez derül ki a GFK piackutató felméréséből. Aki vitamint vesz, egészen biztosan vásárol zöldséget és gyümölcsöt is, viszont csak 57 százalékuk fogyaszt teljes kiőrlésű kenyeret.
    Független Hírügynökség
    A Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) csalódott, mert a kormány előzetes támogatása ellenére nem építették be több javaslatukat a gyógyszer-gazdaságossági törvény készülő módosításába - hangzott el a szervezet szombati küldöttközgyűlésén.
    Független Hírügynökség
    Baranyában is egyre-másra nyílnak az új, csillogó gyógyszertárak, a kamara a multiktól fél. Szerintük lassan, de biztosan haladnak a csőd felé a kis gyógyszertárak.
    FH
    A patikaliberalizáció egyelőre nem változtatott az emberek gyógyszervásárlási szokásain, a patikán kívül gyógyszerre költött összegek a gyógyszertári forgalom egy százalékát sem érik el - derül ki egy friss felméréséből.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!