• Gyógyszerszedés téma

    MTI
    Fontos szerepet játszatnak a gyógyszerészek a krónikus betegségek kezelésében, mivel az orvossal együttműködő patikus segíthet a terápiahűségben a pácienseknek - igazolták amerikai kuktatók szívelégtelenségben szenvedők statisztikái alapján.
    MTI
    A Betegoktatók és Egészségnevelők Országos Közhasznú Egyesülete (BEOKE) szerint milliárdokat lehetne megspórolni az egészségügyben, ha a betegek betartanák orvosaik utasításait és az előírásoknak megfelelően szednék gyógyszereiket.
    WEBBeteg
    "Megittam egy sört, és 1-2 óra múlva lázas lettem rázott a hideg, de ezen kívül nem volt más problémám." - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    Bár a terhesség alatti paracetamol használat úgy tűnik nem növeli a születési rendellenességek számát, mégis ha lehet csak a legszükségesebb esetben alkalmazzuk, ugyanúgy, mint bármilyen más gyógyszert, hiszen mégiscsak testidegen anyagokról van szó.
    MTI
    A 60 év feletti magyarok fele aktívan tesz saját egészségéért, főként a táplálkozásra figyelnek oda - derül ki a GfK LHS HealthCare felméréséből.
    WEBBeteg/Szinapszis
    A betegek együttműködési hajlandóságát jelentősen befolyásolja az iskolai végezettségük és az életkoruk, habár nem feltétlenül a sokak által várt irányban - derült ki a Szinapszis Kft. a DRportál megbízásából végzett kutatásából.
    MTI
    Marret és kollégái 656 olyan gyereket vizsgáltak, akik a 33. terhességi hét előtt jöttek világra. Az 584 anyánál terhességi szövődmények léptek fel, például magas vérnyomás, vese- és immunrendszeri problémák. A nők közül ezért 125-nek kis dózisú aszpirin szedését írták elő körülbelül 12-13 hétig a szülést megelőzően
    MTI
    Számos, egyébként ígéretes, gyógyító hatású molekula nem jutott el az emberi alkalmazásig, mert az elővizsgálatok fölvetették annak kockázatát, hogy valamilyen módon károsíthatják terhesség során a magzatot.
    MTI
    Több mint félmillió amerikai gyereknél jelentkezik évente olyan káros reakció vagy mellékhatás gyógyszerszedés következményeként, amely miatt orvosi kezelésre vagy kórházi ápolásra szorulnak.
    WEBBeteg
    Szűcs Attila, az Országos Onkológiai Intézet főgyógyszerésze tart előadást a helyes gyógyszerhasználat alapvető kérdéseiről október 13-án, kedden délután Budapesten.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!