Gyógynövények téma

Távol-keleti gyógymódok

Több mint TestŐr

Indiában és Kínában több ezer éves hagyománya van a hagyományos népi gyógyászatnak. Számos terápiát az európai gyógyászat is elfogad és használ ma már. Ilyen például az akupunktúra, ami az idegrendszeren keresztül hat a szervezetre. Ezenkívül keleten nemcsak a gyógynövényeket, de a gyógygombákat is rendszeresen alkalmazzák.

Az ősz közeledtével még fontosabbak a gyógynövények

Több mint TestŐr

A hirtelen időjárás-változás következtében megszaporodnak a légúti megbetegedések. Ilyenkor érdemes a gyógynövények immunrendszer-erősítő hatását igénybe venni.

Gyógynövénnyel a súlyproblémák ellen

Több mint TestŐr

Az indiai csalánt az ayurvédikus gyógyászat is használta. Segít rendezni a pajzsmirigy működését, hiszen legtöbbször ez áll a hátterében az indokolatlan súlygyarapodásnak.

Sok fűszernövény egyben gyógynövény is!

Több mint TestŐr

Szőke Andrást legtöbben humoristának vagy rendezőnek ismerik, pedig eredetileg masszőr és természetgyógyász. A gyógynövények világában otthonosan mozog, nincs olyan virág vagy termés vagy gyógyhatású levél, amiről ő ne tudna órákat mesélni.

Nyugtató gyógynövények!

Több mint TestŐr

Stresszes világunkban fontos, hogy tempót tudjunk váltani. A gondokat, a pörgést időnként nyugalomra és pihenésre kell felcserélni, hiszen a hosszan fennálló stresszállapot betegségeket idézhet elő. A relaxációhoz segítségül inkább gyógynövényekhez nyúljunk, mintsem szintetikus alapanyagú gyógyszerekhez. Hiszen akár a citromfűnek vagy a macskagyökérnek is nyugtató hatása lehet.

Cukorbetegek figyelem - DiaRemedium: nincs igazolható gyógyhatása

OGYÉI

Az interneten cukorbetegség kezelésére hirdetett DiaRemedium elnevezésű gyógynövényes tapasz Magyarországon sem gyógyszerként, sem gyógyhatású készítményként nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel, ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) arra kéri a betegeket, ne vásárolják meg a terméket!

Szedhetem ezeket a vitaminokat egyszerre?

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Üdv! Az lenne a kérdésem Önhöz, hogy nem probléma ha az alábbi vitaminokat-gyógynövényeket kombinálom és reggeli után egymás után beszedem őket? Ezek lennének a fogyasztott tabblettáim, és darált magvaim: Napi 1 Omega-3 1000mg halolaj tablett