• Gerinc témájú cikkek

    Több mint TestŐr
    A gyerekek gerincfejlődésére nagyon vigyázni kell. Egy rosszul kialakított, vagy csak rosszul viselt, megpakolt iskolatáska akár gerincferdülést is okozhat a gyereknél. Az is fontos, hogy a táska állítható hátpárnázatával mindig a gyerekek aktuális magasságához, arányához, ruházatához legyen igazítva a táska, így illeszkedhet a legoptimálisabban, ami nagymértékben hozzájárul a teher megfelelő eloszlásához.
    WEBBeteg
    Gerinc
    Mit tehet dereka és háta egészségének megőrzéséért?
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgásterapeuta, funkcionális gerinctréner
    A jógával kapcsolatos - igencsak szerteágazó - szak- és egyéb irodalmat, az egymásnak gyakran gyökeresen ellentmondó véleményeket olvasgatva joggal merülhet fel a kérdés: vajon hasznos, vagy lehet ártalmas is a jóga gyakorlása a XXI. századi európai ember (és gerince) számára?
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgásterapeuta, funkcionális gerinctréner
    Bevallom, kiráz a hideg a 3 dolog, 5 tipp, 10 érv típusú, manapság oly divatos szalagcímektől, ugyanakkor kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy ha az ember hallatni kívánja a hangját, muszáj haladni a korral. A trendiség jegyében következzen tehát 6 tipp címmel egy rövidke összefoglaló, hogyan tegyünk szert relatíve gyorsan krónikus nyakproblémákra, állandósult fejfájásra, fülzúgásra és/vagy vállmerevségre.
    WEBBeteg
    Gerinc
    A gyermek egészsége legyen a fő szempont az iskolatáska kiválasztásánál. Milyen szempontok alapján válasszunk?
    Több mint TestŐr
    Nemcsak a kicsiknél, de a kiskamaszoknál is láb-, illetve gerinctorzulást is okozhat, ha rossz cipőt hord a gyerek. Fontos a sarok fixen tartása, hogy a lábboltozat ne tudjon bedőlni. Emellett lábtornával is erősíthetők a talpi izmok.
    Több mint TestŐr
    Az iskolatáska háti részénél az ergonomikus kialakítás a legfontosabb, de emellett a gerincvédő párnázás is fontos. A vállpántok beállítását nem csak az elején kell beállítani, a táskának igazodnia kell a ruházat vastagságához, így érdemes évszakonként utánaigazítani. Fábián Anita kislánya, Lili nemhiába készül modell pályára, korra és nemre való tekintettel részletes tanáccsal szolgált, kihez milyen táska illik.
    Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
    A mozgásszervi betegségek rehabilitációjában talán kevésbé ismert, ám ma már bárki számára elérhető módszerek egyike a Dorn-gerincterápia. Mit érdemes tudni erről a gyógytornászok és mozgásterapeuták által előszeretettel alkalmazott terápiás eljárásról?
    Több mint TestŐr
    A több ezer éves kínai orvoslás holisztikusan szemléli az emberi test egészségét. Például a gerinc mentén az összes szerv össze van kapcsolódva, így az ott található akupunktúrás pontokon keresztül tűszúrással szabályozhatóak a szervi működések. De a diagnosztizálásnál is fontos a gerinc. Hiszen attól függően, melyik csigolyával van a gond, más és más szervre utal a fájdalom. A kínai gyógyításban nagy szerepet kapnak például a gyógynövények, gyógygombák is. Több ezer éves tapasztalattal egy képzett kínai orvos a tünetek után, akár csak a patikus, tudja, hogy miből hány gramm szükséges a gyógyulás elősegítéséhez.
    Több mint TestŐr
    Az ember gerince a mozgástól és a terheléstől nyeri el végső alakját. Ez kb. a gyerekeknél 10 éves korukra alakul ki. Addig viszont egy helytelen tartás, vagy egy rendszeres, rossz terhelés deformálhatja a gyerek gerincét. Fontos tehát, hogy ne csak a színe alapján döntsünk az iskolatáska-választásnál!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!