Gasztronómia téma

Egészséges gasztronómia

Több mint TestŐr

Mit várhatunk el egy egészséges táplálkozástól? Akik eszerint élnek és étkeznek, azoknak a tápanyagbevitel mellett fontos azok összetétele, valamint rövid és hosszú távú hatásaik. Első szempont ilyenkor az egészség megőrzése, a hosszú távú hatása pedig a megnövekedett élethossz.

A hagyományos ízeket nem lehet megunni

Több mint TestŐr

A lapcsánka, azaz a tócsni ma is sokak kedvence, de a sztrapacska vagy a töltött káposzta is slágerételnek számít. Kandász Andrea Nyíregyházán járt, és egy hagyományőrző gasztrofesztiválon minden finomságot megkóstolt. Nem hagyta ki a berkenyéből és a zöld dióból készült lekvárt sem.

Gasztronómiai és kulturális kitekintés Kandász Andival

Több mint TestŐr

Az Egerszeg Fesztiválon járt Kandász Andrea, megcsodálta a felvonuló huszárokat, megkóstolta a prószát, és végigtáncolta az esti koncerteket. Évről évre egyre többen látogatnak el Zalaegerszegre, hiszen a színes, pörgős programokkal, élményekkel feltöltődve, a mindennapok is könnyebbeknek tűnnek.

Mai éttermi trend a kultúrával ötvözött gasztronómia!

Több mint TestŐr

Ha az ember nem tud dönteni, hogy színházba menjen, vagy egy jót vacsorázni, akkor annak tökéletes választás lehet ennek az ötvözése. Az asztalok körül képzőművészeti alkotások, a tányéron konyhai remekek és a színház megelevenedik a két fogás között.

Ízek, színek bűvöletében: zöldségek tavasszal

Diabetes - Kicsák Marian, dietetikus

Kora tavasszal új színekre, formákra, új ízekre vágyom. Amint megjelennek az első tavaszi virágok, lelkesen vásárolok belőlük, és otthon napokig gyönyörködöm bennük. A kedvencem a tulipán és a nárcisz. Az ételekben is szeretem a színességet, zöld, sárga, piros. Önök is így vannak ezzel? A sokszínűség jó a szemnek, de jó az egészségünknek is.

Édesítőszerek - Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat

Diabetes - Kicsák Marian, dietetikus

A közelmúltban megjelent cikkeink kapcsán többen érdeklődtek az édesítőszerekről. Most összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.