Gasztronómia téma

A hagyományos ízeket nem lehet megunni

Több mint TestŐr

A lapcsánka, azaz a tócsni ma is sokak kedvence, de a sztrapacska vagy a töltött káposzta is slágerételnek számít. Kandász Andrea Nyíregyházán járt, és egy hagyományőrző gasztrofesztiválon minden finomságot megkóstolt. Nem hagyta ki a berkenyéből és a zöld dióból készült lekvárt sem.

Gasztronómiai és kulturális kitekintés Kandász Andival

Több mint TestŐr

Az Egerszeg Fesztiválon járt Kandász Andrea, megcsodálta a felvonuló huszárokat, megkóstolta a prószát, és végigtáncolta az esti koncerteket. Évről évre egyre többen látogatnak el Zalaegerszegre, hiszen a színes, pörgős programokkal, élményekkel feltöltődve, a mindennapok is könnyebbeknek tűnnek.

Ízek, színek bűvöletében: zöldségek tavasszal

Diabetes - Kicsák Marian, dietetikus

Kora tavasszal új színekre, formákra, új ízekre vágyom. Amint megjelennek az első tavaszi virágok, lelkesen vásárolok belőlük, és otthon napokig gyönyörködöm bennük. A kedvencem a tulipán és a nárcisz. Az ételekben is szeretem a színességet, zöld, sárga, piros. Önök is így vannak ezzel? A sokszínűség jó a szemnek, de jó az egészségünknek is.

Édesítőszerek - Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat

Diabetes - Kicsák Marian, dietetikus

A közelmúltban megjelent cikkeink kapcsán többen érdeklődtek az édesítőszerekről. Most összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.