Folyadékszükséglet téma

Hidratáció - Folyadékigény különböző életkorokban

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2022-07-27 13:03
A megfelelő folyadékellátottság fontos eleme az egészség megőrzésének, hiszen minden sejtünk felépítéséhez és minden szervünk normál működéséhez hozzájárul. Szerepe van a vérnyomás szabályozásában, a salakanyagok kiválasztásában és eltávolításában, továbbá kiemelkedő jelentősége van a testhőmérséklet szabályozásában.

Tippek a napi folyadékmennyiség fedezéséhez

WEBBeteg - Moharos Melinda, dietetikus - 2017-09-26 17:25
A megfelelő folyadékfogyasztás alapvető az élethez. Nélkülözhetetlen a szellemi-fizikai teljesítőképességünk fenntartásához, a tanuláshoz, sportoláshoz, és segít csökkenteni számos krónikus megbetegedés kialakulásának kockázatát.

Életveszélyes is lehet a dehidratáltság

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2016-12-12 12:02

Nehezen koncentrál? Fáj a feje? Fáradtnak és levertnek érzi magát? Nem kell rögtön gyógyszerért kapni, lehet, hogy csupán nem ivott elég folyadékot.

Szakértőnk, Szűcs Zsuzsanna, okleveles táplálkozástudományi szakember a dehidratáltság veszélyeiről és annak megelőzéséről ad hasznos tanácsokat.

Ha már ennyit beszélünk róla, ültessük is át a gyakorlatba: mielőtt megnézné a videót, kortyoljon el egy nagy pohár vizet!

Büntetés néhány korty víz miatt? Utánajártunk a tömegközlekedési szabály hátterének

WEBBeteg - Molnár Judit, újságíró-szerkesztő - 2016-04-29 13:50
Az utóbbi időben több felháborodást keltő hír is napvilágot látott arról, hogy bizonyos tömegközlekedési vállalatok olyan utazási feltételeket szabtak, mely szerint tilos a járműveken folyadékot fogyasztani, ellenkező esetben jelentős helyszíni pénzbírságra számíthat az egyébként szabályosan utazó utas. Vajon minden esetben betartható ez a feltétel? Dietetikust és jogi szakértőt is megkérdeztünk az ügyről.

Baba folyadékszükséglete

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2010-06-24 13:05
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mennyi a folyadékszükséglete egy 16 hónapos, örökmozgó kisfiúnak. Máté fiam ezidáig csak almalevet volt hajlandó inni, abból viszont napi 1, 5 litert, egész nap a szájában lógott az itató.