Folyadékfogyasztás téma

Mentőszolgálat Alapítvány: az ájult embert árnyékba kell vinni

MTI

Az ájult embert árnyékba kell húzni és lehetőség szerint hűteni, az eszméletlen beteget stabil oldalfekvésbe kell fektetni.

Hőség: Veszélyek és egészségügyi tanácsok

WEBBeteg - ÁNTSZ/MTI

Pénteken és szombaton napos idő és csaknem 40 fokos meleg várható. Vasárnap viszont már többfelé lehet számítani viharos szélre, heves zivatarra, a hőmérséklet maximuma ekkor már néhol csak 23 fok körül alakulhat.

Mandulaműtét - Evés és ivás a beavatkozás után

ENT House

Legendák keringenek arról, hogy milyen ételeket és italokat szabad/kell/tilos enni mandulaműtét után.

Tiszta vizet a pohárba! De mennyit és milyet?

WEBBeteg

Hazánk kiváló édesvíz készlettel rendelkezik, ám kevesen tudják, hogy nem csak ásványvizeink, hanem természetes ivóvizeink is kivételesen jó minőségűek. A Szigetközi Friss víz idén elnyerte Magyarország legelismertebb, az egészséges életmóddal, az elhízással foglalkozó tudományos társasága, a MOMOT elnöke által alapított "Egészséges életért" díjat.

„Vízpróba” az iskolákban: HAPPY-hét

antsz.hu

Külön csengő figyelmeztet a vízivásra, „vízbárokat” alakítanak ki egyes iskolákban, a tanulók pedig „Vízpróba” keretében, sportversenyeken mérhetik össze erejüket – ez csak néhány példa a számos érdekes program közül, mellyel a gyerekek figyelmét felhívják a vízfogyasztás előnyeire az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet által szervezett HAPPY-hét keretében.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Tévhitek a vízfogyasztásról

OÉTI

A WEBBeteg újságírójának kérésére az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet dietetikusai a vízfogyasztással kapcsolatot néhány tévhitet megismerve eloszlatták a félreértéseket.

A kánikula veszélyei

Meteoklinika

A meleg időnek és fokozatainak jelölésére árnyalt és bőséges szóválaszték áll a rendelkezésünkre a magyar nyelvben. Az egyik ilyen megfigyelés a kánikulának nevezett minden nyáron akár többször is visszatérő hőhullámok időszaka.

folyadékfogyasztás

Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde

Tisztelt Tünde! Szeretném kikérni a véleménynét, hogy Ön szerint mennyi az ideális folyadékbevitel. Vannak olyan orvosok, akik javasolják, hogy minél több folyadékot igyunk (4-5 liter) , vannak az interneten bejegyzések, amik meg pont óvnak a nag

Igyunk éjszaka vagy ne?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Üdvözletem. A webbeteg.hu-n olvastam, hogy "A folyadék utánpótlása legyen folyamatos, különösen a nyári nagy meleg idején, és akkor is szükséges inni, amikor a szomjúság nem érzékelhető. A szomjazás már akkor jelentkezik, amikor a test víztartalma je

Minimális folyadékbevitel

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea

Üdvözlöm! Unokahúgom 2 és fél éves és nagyon aggódom érte, ugyanis hosszabb ideje, amióta nem szopik (kb 1 éve) , napi maximum másfél deciliter innivalót iszik meg. Levest nem eszik, ami még esetleg folyadék az a gyümölcs, szerintem ez borzasztó