• Fokhagyma téma

    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    A hagymát és a fokhagymát már az ókori görögök és rómaiak is használták. A fokhagyma rég ismert egészségvédő hatásait a benne lévő antibiotikus elemeknek és antioxidánsoknak köszönheti, melyek segítenek a rákos megbetegedések elleni védekezésben is.
    Független Hírügynökség
    Fokhagymát és vöröshagymát vetnek be a nyugat-ukrajnai szárazföldi haderőknél az influenzajárvány ellen. A melegebb öltözködés is a megelőzés részét képezi, amit már hivatalos parancsba is foglaltak - adta hírül az ukrán UNIAN hírügynökség.
    MTI
    A fokhagyma az egyik legtöbbet használt fűszernövény, de az eddigi tudományos eredmények nem elégségesek ahhoz, hogy rákellenes gyógyszerré is nyilváníthassák. Korea Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyező Hivatalának véleményét az American Journal of Clinical Nutrition folyóirat közölte.
    MTI
    Japán kutatók vizsgálatai szerint a fokhagymában olyan anyag található, amely a cukorbajos egerekben csökkenti a magas vércukorszintet. A sikeres állatkísérletek után cukorbetegek bevonásával tervezik a tudományos munka folytatását.
    Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
    Tisztelt Doktornő! Oddi spinchter szindrómám van, amire pár éve nitrátot írtak fel (2,6 retard reggel-délben), amivel teljesen rendben van tartva az epe elfolyási gondom. Epehólyagom már nincs. E mellett pár éve jó indulatú daganatos...
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    üdv! Azt szeretném megkérdezni, hogy a fokhagyma magas vérnyomásra(pulzusra), pajzsmirigy(strúma, alul, vagy túlműködés, gyulladás), reflux-ra jó-e a fokhagyma evése vajas kenyérrel!?
    Orvos valaszol - Dr. Bíró Krisztina

    T Dr úr/nő/. A carotis interna kezdeti szakaszán a jobb oldalon 50% szükület látható. A Bal car.bifucarcioban mérsékelt szükület és plaqe látható. Aspirin protect 100mg napi szedése mellett fokhagyma cseppet szedek. Kérdésem az...

    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!