Fogorvos téma

Dr. Sarkadi István: a két legmellőzöttebb probléma a fogkő és a fogászati góc

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Portré

Novemberben van a fogászati hónap, jó apropó ennek kapcsán felkeresni fogorvosunkat, de tegyük hozzá, nem csak a fogazat, hanem az egész száj, így az ajak, a szájpadlás vagy éppen a nyelv vizsgálata is fontos, különös tekintettel a szájüregi rákok gyakoriságának növekedésére. Dr. Sarkadi István hódmezővásárhelyi fogszakorvosnál jártunk.

Irreális félelem a fogorvostól - A pszichológus válaszol

WEBBeteg

"A problémám az, hogy el kellene mennem fogorvoshoz, de mikor rá gondolok rosszul vagyok! Köze lehet ennek ahhoz, hogy pánikbeteg vagyok?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az idősödés együtt jár a fogíny-problémákkal?

healzz

Az ínygyulladás a fogak elvesztésének egyik legfőbb oka. Ráadásul a kor előrehaladtával egyre nagyobb eséllyel kell szembenéznünk a problémával, amelybe azonban nem szabad belenyugodni.

Dr. Ágics Anikó

WEBBeteg

Dr. Ágics Anikó fogorvos bemutatkozása a WEBBeteg.hu egészségportálon. Szakterületei: regeneratív parodontális kezelések, esztétikai és fogpótlástani beavatkozások.

Az iskolai fogászat miatt félünk a fogorvostól?

WEBBeteg - L. G.

Elavult, hitelét és súlyát vesztett az állami gyermekfogászat - mondta a fogászati hónap apropóján megkérdezett szájsebész-fogszakorvos. Kámán Attila az Implantcenter orvos igazgatója szerint, a 30-50 éves korosztály hetven százaléka, gyermekkorban traumaként megélt, iskolai fogászati ellátás miatt tart a fogorvosoktól.

Dr. Varga Éva

WEBBeteg

Dr. Varga Éva fogszakorvos, a WEBBeteg Orvos válaszol szolgáltatásának szakértője - bemutatkozás.

Tudja mi van a szájában?

MTI

Tudja-e, mi van a szájában? - amikor elhangzik az ominózus kérdés a fogorvos részéről, a megszeppent beteg úgy ül a kezelőszékben, mint akit valami huncutságon kaptak rajta. Pedig csak arról van szó, hogy fogalma sincs, miért kérdez ilyet az orvos, és válaszolni sem tud rá. Egyszerűen azért, mert a legtöbben nem tudják, milyen fogpótlást, gyökérkezelést alkalmaztak nála, és milyen implantátum került a szájukba.

Fogorvos diagnosztizálja a diabéteszt?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Egy, a New York University által végzett kutatás eredménye szerint, a fogínybetegségben szenvedők jelentős többségénél nagy a diabétesz kockázata is. A kutatók szerint a fogorvosok lehetnek az elsők, akik segíthetnek a betegség felismerésében és kezelésében.

Dr. Galgóczi Natália - Önéletrajz

WEBBeteg

Dr. Galgóczi Natália fogász, protetikus szakértő bemutatkozása, szakmai önéletrajza a WEBBeteg.hu egészségportálon.

Nem kell(ene) félni a fogorvostól

MTI

Óvodáskorban kell elkezdeni a fogorvoshoz járást, hogy a gyerek megismerkedhessen a rendelővel, az orvossal, a különféle eszközökkel; így "baráti" környezetbe kerül, s ha bármilyen beavatkozás szükséges, már nem fog félni - hangsúlyozta Kámán Attila fogorvos hétfőn az MTI-nek.