Fogmosás téma

Cukorbetegség és szájhigiénia

WEBBeteg - Cs. K., fordító

A cukorbetegség fokozza a fogászati problémák kockázatát, nehezíti a szájban lévő baktériumok elleni küzdelmet. A magas vércukorszint ösztönzi a baktériumok szaporodását, és hozzájárul a fogíny betegségek kialakulásához, melyet leginkább a gyulladt, vérző vagy duzzadt fogíny, és az attól eltávolodó, laza fogak, valamint a krónikus rossz lehelet jellemez.

Szájzuhany

WEBBeteg - N. A., fordító

Manapság nagy az érdeklődés a szájzuhany alkalmazása iránt. Több tanulmány is alátámasztotta a feltevést, miszerint a szájzuhany rendszeres használata jótékony hatással van az egészségre.

Milyen a babavédő fogápolás?

Oxygen Medical

A nők többsége tisztában van azzal, mennyire fontos várandósság alatt az egészséges életmód, a baba és a mama szempontjából is. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Fogászat fogorvosa a terhes nők szájhigiéniájának jelentőségére is felhívta a figyelmet.

Gyermekeink érdekében: A helyes és alapos szájápolásról

Napfény Dental

A megfelelő fogmosásról, tágabb értelemben véve a fogápolásról rengeteg információ jut el hozzánk nap mint nap. Mégis sokan hajlamosak vagyunk ezeket az egyik fülükön be, a másikon pedig szinte azonnal kiengedni, pedig kiemelten fontos szerepe van a rendszeres, jó technikával végzett szájápolásnak.

A nyelvtisztítás fontossága

WEBBeteg - N. A., fordító

A fogmosás, a fogselyem használata és az öblögetés mellett, a rendszeres nyelvtisztításra is érdemes odafigyelni a megfelelő szájhigiénia érdekében.

Fogápolás játékosan

Debreceni Egyetem

A gyermekek körében a leggyakoribb fogászati probléma a szuvasodás, de egyre korábbi életkorban jelentkezik fogkő és ínygyulladás is.

Fogszabályzóval speciálisan kell fogat mosni

Oxygen Medical

Sokaknál szinte divatcikknek számít a fogszabályzó, mióta kiderült, hogy a fogakat felnőttkorban is érdemes szabályozni. Dr. Ameri Sahar, az Oxygen Fogászat szakorvosa, esztétikai fogászati specialista ugyanakkor a szükséges szájhigiéniára hívta fel a figyelmet.

A foghullás rákos megbetegedésre utalhat

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Sok ezer beteg vizsgálata után japán kutatók szoros összefüggést találtak a foghullás és három rákos megbetegedés kockázata között. Ezek a nyelőcső, a fej és nyak, illetve a tüdő rákos megbetegedései - számolt be a Health24.

Rossz a leheletem - mi okozhatja? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet kellemetlen a leheletem, fogat rendszeresen mosok és akkor sem múlik el Mit lehetne ellene tenni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az éjszakai nassolás következménye

MTI

Az éjszakai nassolásért a későbbiekben a fogaink elvesztésével fizethetünk - állítják amerikai kutatók, akik vizsgálataikról az Eating Behaviors című szaklap legújabb számában számolnak be. A University of Missouri - Kansas City kutatói, egy nagyszabású dán követéses vizsgálat adatait elemezték.