Fog téma

Kalóriák és testmozgás

Fogyókúra

A különböző mozgástípusok nemenként és egyéni adottságoktól (pl. testsúly) függően eltérő mennyiségű kalóriaégetéssel járnak.

Olvasson további egészségtudatos tippeket: egeszsegedre.webbeteg.hu

Világszerte több milliárd embernek van kezeletlen fogszuvasodása

MTI

Világszerte több mint 2,4 milliárd embernek van kezeletlen fogszuvasodása - derült ki egy tanulmányból, amelyet a Journal of Dental Research című folyóirat közölt.

Mit tehetünk fogaink egészségéért?

Több mint TestŐr

Csontjaink egészségével párhuzamosan fogaink épségének megőrzése is nagyon fontos!

Figyeljünk fogaink egészségére is!

Több mint TestŐr

Ha már oda figyelünk a testünk egészségére, akkor ne hagyjuk ki a fogainkat se!

Hormonok és orális egészség

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A nők sokkal hajlamosabbak az orális egészségügyi problémákra, az életük során őket ért számos hormonális változás miatt.

A foglepedék kialakulása és a szájüregi mikroorganizmusok

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A fogakon, a nyelven, a szájüregben rengeteg baktérium található. A megfelelő szájhigiénia hiányában a mikroorganizmusok akadálytalanul elszaporodhatnak. Először lepedék rakódik le, majd fogkő keletkezik, ami nem egyszerűen csúnya látvány, hanem fogszuvasodás és parodontitisz kialakulásához vezet.

Tények a fogszuvasodásról

Chapter Four Communications Hungary

A fogszuvasodás egy olyan krónikus betegség, amelyet savképző baktériumok okoznak azáltal, hogy a szájba jutó szénhidrátokat bontják, és a bontás során keletkező savak a fogzománc ásványi anyag tartalmát kioldják. Ez az első fázis.

Mentsük meg a férfiakat!

rakellen.hu

A „Mentsük meg a férfiakat!” című projekt KocsmaDent programjával A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! Társadalmi Alapítvány a szájüregi prevenció fontosságára hívja fel a figyelmet.

Mi okozza az éjszakai fogcsikorgatást? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Kisfiam 8 éves, éjszaka, alvás közben csikorgatja a fogait. Szeretném tudni, hogy ennek mi lehet az oka. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Megelőzi a fogszuvasodást az új cukorka

WEBBeteg - S.J., újságíró

A fogorvosok gyakran figyelmeztetnek arra, hogy a túl sok cukorka fogyasztása fogszuvasodást okozhat. Ezt az állítást Christine Lang cáfolja meg, aki a kollégáival együtt létrehozott egy olyan édességet, ami nemcsak nem árt, de még használ is a fogaknak.