Fiatal téma

Felmérés a fiatalok dohányzási szokásairól

MTI

Ismét felmérik a magyar fiatalok dohányzási szokásait - jelentette be Vokó Zoltán, az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) főigazgatója szerdán Budapesten.

Drasztikusan nő az internetfüggők száma

MTI

Az internetfüggők száma Németországban - egy aktuális kutatás szerint – mára meghaladja a félmilliót, a veszélyeztetettek tábora pedig 2 és fél millióra rúg. A leginkább veszélyeztetettnek a tizennégy és tizenhat év közöttiek számítanak.

Tizenévesek kés alatt

Orvostkeresek Egészségmagazin

Egyre több tinédzser fekszik plasztikai sebész kése alá, a beavatkozásokat azonban csak alapos indokkal szabad elvégezni.

Fiatal korban is fontos az alacsony koleszterinszint

MTI

Nem csak az idősebb korosztályra, hanem a húszas éveikben járó felnőttekre is komoly veszélyt jelent a magas koleszterinszint, amely már egészen fiatalkorban is károsíthatja az artériákat - jelentették be amerikai kutatók.

H1N1 - A kövérség és a túlsúly is rizikófaktor

Független Hírügynökség

Amiben új a 2009-es világjárványos influenza, az az, hogy a kövérség is rizikótényezővé vált. Az amerikai kutatók általa vizsgált esetek 72 százalékában volt a páciens kövér, és csaknem felében betegesen kövér.

H1N1 - A fiatalok nagyobb veszélyben vannak

MTI

A 272 kórházi ápolásra szoruló, H1N1 vírussal megfertőződött beteg vizsgálatán alapuló tanulmány kimutatta, hogy a betegek 40 százalékának hasmenése volt és hányt, ez a szezonális influenza-megbetegedéseknél ritka. A tanulmány azt is megerősítette, az időben kapott antivírus-kezelés életeket menthet.

Miben hal meg legnagyobb eséllyel egy fiatal?

MTI

Baleset, terhességi és szülési komplikációk, öngyilkosság, erőszak, az AIDS és a tuberkulózis a 10 és 24 év közötti fiatalok leggyakoribb haláloka világszerte - állítja egy pénteken nyilvánosságra hozott jelentés.

Cigaretta, alkohol, drog - döbbenetes adatok a hazai 16 évesekről

MTI

Nem annyira a droghasználat, mint inkább a korai alkoholfogyasztás elfogadottsága a legnagyobb probléma a 8-10. osztályos fiatalok körében - ezt a tapasztalatot szűrte le a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet a Keszthelyen végzett felmérés eredményének ismertetésekor.

Alkoholfogyasztás és a fiatalfelnőtt generáció

WEBBeteg - Krasznai Éva, újságíró

A társadalmi változások hatására napjaink fiatalfelnőtt generációja is változáson megy keresztül. Szocializációjukban csökken a család, az iskola szerepe, viszont megnő a média és a fogyasztói ipar befolyása, felértékelődik a kortárscsoport, előtérbe kerül a fogyasztói kultúra mintája.

Otthon, utcán, vezetés közben - Hol dohányoznak legtöbben?

WEBBeteg/Szinapszis

A magyar felnőtt lakosság közel negyede dohányzik, a legaggasztóbb jelenség azonban az, hogy a fiatal felnőttek körében jóval magasabb a dohányzók aránya. A 18-25 év közöttiek 64 százaléka vallja csak nemdohányzónak magát - derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.