Fertőző betegség téma

Rohamosan terjed a kanyaró Ukrajnában

MTI

Az elmúlt tíz napban mintegy kétszázan betegedtek meg, és egy ötéves gyermek bele is halt a fertőzésbe az ország déli részén lévő Odessza megyében.

Észak-Afrika: egészségügyi kockázatok utazáskor

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Különösen azoknak, akik szakmai okból gyakran vagy hosszabb ideig tartózkodnak valamely észak-afrikai országban, illetve azoknak, akik eleve valamilyen egészségügyi problémával küzdenek, tisztában kell lenniük az utazás előtt a lehetséges fertőző betegségekkel, illetve ajánlott betartaniuk az utazással kapcsolatos általános és konkrét egészségügyi ajánlásokat.

Németországban is terjed a kanyaró

MTI

Az Európai Unió több másik tagállama mellett Németországban is terjed a kanyaró, szerdán megjelent adatok szerint az idén eddig már több megbetegedést regisztráltak, mint tavaly egész évben.

Kanyaró: Megbetegedések Magyarországon

ÁNTSZ

Az országos tisztifőorvos bejelentése laboratóriumi vizsgálattal megerősített magyarországi kanyarójárványról.

Zika-láz - Akár 35 szúnyogfaj is terjesztheti a Zika-vírust

MTI

Akár 35 szúnyogfaj is terjesztheti a Zika-vírust - derítették ki a Georgiai Egyetem kutatói számítógépes modellezéssel.

Az 1969 előtt születettek nem védettek a kanyaró ellen

MTI

Az 1969 előtt születettek egyáltalán nem, a későbbi generációk is csak részlegesen védettek a kanyaró ellen, mivel 1990-ben lecserélték azt a vakcinát, amelyet addig használtak - mondta Almási István, a szekszárdi Balassa János Megyei Kórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatorna szombati híradójában.

7 tény az influenzáról

Oxygen Medical - Hava Róbert, vezető szakasszisztens

A minden évben jelentkező influenzajárvány ellen nemcsak lehet, de érdemes is védekezni, és az sem árt, ha eloszlatunk néhány tévhitet.

Koraszülöttek oltása: nehezen oszlanak a tévhitek

Pr-ego Kommunikációs Ügynökség

Sok múlhat azon, hogy sikerül-e eloszlatni a koraszülöttekkel kapcsolatos tévhiteket. Az újszülöttek születési súlya, izomtömege ugyanis nincs hatással a védőoltások hatékonyságára, és ők is képesek a megfelelő immunreakciók kiváltására.

Fertőző agyhártyagyulladásban vesztette életét egy gimnazista

Magyar Nemzet, RTL Klub

Fertőző agyhártyagyulladásban halt meg egy budapesti tanuló. Az eset után a diák osztálytársai közül többen is megkapták a betegség elleni védőoltást - adta hírül a Magyar Nemzet.

AIDS Világnap - Ingyenes és anonim szűrővizsgálatok

ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala

Az elmúlt évek AIDS világnapjainak jelmondata az volt, hogy ne forduljon elő új HIV-fertőzés, legyen vége a megkülönböztetésnek, senki ne haljon meg AIDS-ben. Ezt a célt a kombinált prevenció segítségével érhetjük el. Ha minden országban sikerül kombinált megelőzési módszereket alkalmazni, 2030-ra évente kevesebb, mint 200 000 ember fertőződik meg HIV-vel, és kevesebb, mint 200 000 beteg hal meg AIDS-ben.