• Fertőzések téma

    BOE - Kulcsár Flóra, medikus, Lektorálta: Dr. Juhász Dávid
    A vérhas véres hasmenést jelent, ami a legkülönbözőbb okok miatt alakulhat ki. A hasmenés gyakran jelentkező székletet takar. Felnőttek esetében a napi 200 gramm feletti mennyiségű székletet tartják hasmenésnek.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    Sokan és gyakran úgy vélik, hogy a fogzás olyan tüneteket okozhat, mint az orrfolyás, láz, fájdalom, ingerlékenység és alvási problémák. Azonban a tudományos bizonyítékok ezen állítások mögött nem egyértelműek.
    WEBBeteg
    A védőoltások fontosságáról nem lehet eleget beszélni, hiszen számos súlyos betegség kialakulását előzhetik meg, azonban mégis vannak olyan szülők, akik ellenzik azok beadatását. Összeszedtük azokat a súlyos, illetve súlyos következményekkel járó betegségeket, amelyek ellen ma már létezik védőoltás. Ön megelőzné ezeket, ha lehet?
    MTA
    Az immunológiai folyamatok pontosabb megértéséhez járulhatnak hozzá az MTA-ELTE Immunológiai Kutatócsoport részvételével immár egy évtizede folyó vizsgálatok, amelyek legfontosabb eredményeit a Nature Publishing Group Clinical and TranslationalImmunology folyóiratában megjelent két közleményben összegezték a kutatók.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    A terhesség megállapítása után kiegészítő laborvizsgálatok elvégzésére is sor kerülhet az anya életkora, betegsége, vagy a családban előforduló kórképek alapján. Dr. Kádár János immunológus, infektológus, az Immunközpont főorvosának segítségével a speciális esetekben alkalmazott vizsgálatokat mutatjuk be.
    Több mint TestŐr
    A veleszületett immunhiány általában gyermekkorban derül ki, de van, akiknél csak felnőttkorban okoz gondot először, de ők is ugyanúgy hordozzák ezt a genetikai információt.
    Orvos valaszol - Dr. Lakos András
    Tisztelt Doktor úr! Figyelmetlen voltam és mohó, nem vettem észre hogy a mikróhullámsütőben (3 percig) melegített disznó húsból készített kolbász nyers, mert a tetejére lilakáposztát tettem ami ezt eltakarta. Házi...
    Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
    Nagymamám (76 éves) az utóbbi időben állandó gyengeség- és fáradtságérzésről, étvágytalanságról, enyhe szédülséről panaszkodik, annak ellenére, hogy rendszeresen szed Béres cseppet és vitaminokat. Komolyabb betegsége...
    Orvos valaszol - Dr. Csősz György
    Egy bevasarlokozpont wc-jeben sajnos leejtettem a tampont a foldre es nem volt mas nallam.Felkaptam es fel is helyeztem addig amig vasaroltam egy masikat.Elkaphattam a hiv virust? Ha igen mikor kezdnek jelentkezni a tunetek? Nagyon meg vagyok...
    Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
    Az a problémám, hogy rendszeresen, kb havonta, másfél havonta begyullad a torkom. Ez legtöbbször hőemelkedéssel jár, ritkán magas lázzal (39 C). A manudulámat kivették, ennek ellenére mindig beteg vagyok. Időnként mgefázás...