Favipiravir téma

Egymillió favipiravir tabletta érkezett Kínából

MTI

Újabb favipiravir-szállítmány, egymillió tabletta érkezett Kínából - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn közzétett videóban.

Magyarország is gyártja az egyik esélyes koronavírus elleni gyógyszert

Index

Már gőzerővel gyártják Magyarországon a koronavírus elleni egyik leghatékonyabb gyógyszert - erősítette meg a Richter az Index értesüléseit.

Koronavírus - a favipiravirral kedvezőek a tapasztalatok a fertőzés korai szakaszában

MTI

A koronavírus-fertőzés korai szakaszában kedvezőek a tapasztalatok a favipiravir hatóanyagú gyógyszerrel - nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Koronavírus - Az SZTE klinikáján kezelhetik először a betegeket a favipiravir hatóanyagú gyógyszerrel

MTI

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáján kezelhetik az országban először a koronavírusos betegeket a favipiravir hatóanyagú Avigan gyógyszerrel, amelynek köszönhetően rövidebb gyógyulási idő és kevesebb szövődmény várható a betegség során.

Megkapta az engedélyt a favipiravir hatóanyagú gyógyszer a klinikai tesztekre

koronavirus.gov.hu

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezte a favipiravir hatóanyagú gyógyszer klinikai vizsgálatát - mondta a favipiravir hazai fejlesztésével foglalkozó konzorcium vezetője péntek reggel.

Hatékonynak bizonyult a favipiravir a COVID-19 ellen, kezdődhet a magyar betegek kezelése

HVG

A hatóanyag klinikai vizsgálatait végző konzorcium megszerezte a szükséges engedélyeket - írja a hvg.hu.

A koronavírus-betegek kezelésénél hatásos gyógyszer is érkezett hazánkba

koronavirus.gov.hu

Az egészségügyi védőeszközök mellett a hétvégén gyógyszer is érkezett Kínából. Összesen négy ország, köztük Magyarország kapott vásárlási lehetőséget a favipiravir nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszer vásárlására, amely a kínai és japán adatok alapján jelentősen csökkenti a koronavírus-betegség időtartamát, javítja a vírus által megtámadott tüdő állapotát. A gyógyszer hazai engedélyezése folyamatban van. A favipiravirt 2014-ben engedélyezték Japánban, alkalmazták influenza és ebola ellen is.