Fülzúgás téma

Zajártalom és hallásvédelem

Siemens Hallásközpont

A civilizáció fejlődése olyan előnyöket biztosít a számunkra, amelyekről eszünk ágában sincs lemondani. A legtöbb ember számára annyira fontos a megszokott kényelem, hogy talán észre sem veszik, milyen súlyos árat kell fizetnünk mindezért.

Mire utalhatnak a tünetek? - Látászavar, fülzúgás...

SpringMed - Dr. Kullmann Tamás

A fülzúgás és a fülfájás leggyakoribb oka a külső hallójárat eltömeszelődése fülzsírral. A panasz általában csak egyoldali.

Fülzúgás - Bele kell törődnöm?

WEBBeteg

Az én koromban bele kell törődnöm a helyzetembe, vagy esetleg van lehetőség a fülzúgás megszüntetésére? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Fülzúgás: A hiperbár oxigénterápia segíthet!

Hiperbár Centrum

Egyes becslések szerint Magyarországon a fülzúgás a leggyakrabban a 40-70 évesek között jelentkezik, férfiaknál gyakoribb, mint a nőknél. Hetven éves kor felett az összes felnőtt lakos több mint a 35 százalékának van közepes vagy nagyobb fokú hallásromlása és több mint a 10 százaléka panaszkodik komolyabb fülzúgásról. A hiperbár oxigénterápia ezen betegek nagy százalékán eredményesen tud segíteni. (x)

Fülzúgást okozhat a mobiltelefon - Kutatás

MTI

A mobiltelefon rendszeres használata a fül csengéséhez és zúgásához (tinnitus) vezethet osztrák kutatók szerint.

Koffein és fülzúgás: van összefüggés?

MTI

A koffein fogyasztásától nem romlik a fülzúgás, elhagyása pedig nem javít rajta - állapították meg brit kutatók.

Húsz évig kínozták a hangok a brit férfit

Medipress

Adrian McLeish 23 éven keresztül hallgatta a hangokat a fejében. A saját teste által keltett zajokat: ahogy a szíve vert, ahogy rágott, ahogy lélegzett, ezek a hangok mind felerősítve és őrjítően visszhangoztak a fejében a nap huszonnégy órájában.

Fülzúgás észlelése

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund

Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától elmúlik vagy van valami teendőm, hogy ez megszünjön?

Állandó fülzúgás kezelése

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund

4 hónapja állandó fülzúgásom van a bal fülemben, lőfegyver okozta. Januárban a Nootropil 1200 mg-os tablettát szedtem egy hónapig, sajnos nem segített. A véleményét, tanácsát szeretném kikérni illetve milyen gyógyszeres kezelés, esetleg terápia javas

Fülzúgásra vizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund

Tisztelt Dr.Úr! Kb.3.5 hónapja iszonyatos homloktáji fájdalom kíséretében elkezdett zúgni mindkét fülem. A füll Orr gégész enyhe hallójárati gyulladást talált,amit fülcseppel kezeltem. Nem múlt a zúgás,így beutalót adott Mr vizsgálatra. A helyze