• Férfi téma

    MTI
    Öt éven belül piacra kerülhet a férfiak számára kialakított fogamzásgátló szer, vélhetően nem tabletta, hanem injekció formájában - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által támogatott német kutatásokból.
    MTI
    Már egy kevés oxitocin is a nőkhöz foghatóan érzékennyé teszi a férfiakat - számoltak be német kutatók.
    Medipress
    Tudósok szerint a férfiaknak valószínűleg gyengébb az immunrendszere, és fogékonyabbak egy bizonyos férfi-influenza fertőzésre, mint a nők.
    hvg.hu
    Annak valószínűsége, hogy egy magyar férfi túléli a 65. életévét, csupán 59 százalék. Vannak nézetek, miszerint a férfiak saját maguknak köszönhetik a rövidebb életet, mintsem genetikai meghatározottságuknak.
    MTI
    Nem most fedezte fel az orvostudomány, hogy a férfiak és a nők különbözőképp betegszenek meg, az úgynevezett gendermedicína témája számos nemzetközi kongresszus középpontjában áll.
    MTI
    Az ohioi Monroe városában élő Mike és Barbara Welsh idén műtéten esett át azután, hogy két külön vizsgálat során diagnosztizálták szervezetükben a mellrákos elváltozásokat.
    MTI
    Azoknak a férfiaknak is lehet saját gyerekük, akik többlet női kromoszómát hordoznak, ha műtéti beavatkozással ondót vesznek tőlük - közölték a Journal of Urology című szaklapban amerikai orvosok.
    medizona.hu
    Bár a gyermeknevelés, az otthon békéjének megteremtése összességében még mindig a nő feladata, a távolságtartó, tekintélyelvű, szigorú apa képe helyett egyre inkább kirajzolódik egy új szülő eszménye. Június harmadik vasárnapja Apák napja.
    WEBBeteg - Krasznai Éva, újságíró
    Nyugat-Európa 17 országában végeztek egy felmérést, amiből kiderült, a főbb megbetegedések kialakulásnak esélye nagyobb a férfiak, mint a nők körében. A tipikus "férfiéletmód" (a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a helytelen táplálkozás) miatti túlsúly és a hasi zsírlerakódás növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!