• Fájdalom téma

    Ízületőr
    A 35 évnél idősebb magyarok fele megterhelőnek érzi az olyan hétköznapi tevékenységeket, mint a házimunka, a cipekedés, a lépcsőzés, a közlekedés, a kisgyermekek emelgetése vagy a kertészkedés, ráadásul a 35-50 évesek fele fájdalmat is tapasztal közben. (x)
    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    Miért hasznos, ha testünk fájdalomérzettel jelzi, hogy valami nincs rendben? Miért érzik magukat életveszélyben a fájdalmat nem érző emberek?
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Az, hogy rákos beteg, nem jelenti azt, hogy folyamatos fájdalomban kell élnie. A rák és a kezelés egyes fajtái fájdalommal járnak, de a legtöbb rákos beteg képes kontrollálni a fájdalmát.
    Vanderlich Egészségcentrum
    A fejlett országokban a leggyakrabban előforduló reumatológiai betegség, az úgynevezett kopásos ízületi bántalom, orvosi nevén artrózis.
    WEBBeteg
    A fájdalom szervezetünk jelzése, hogy valami nincs rendben. A beteg személyiségétől függ, hogy a fájdalom megélésében mennyi a pszichés, azaz lelki tényező.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Hogyan dolgozhatjuk fel a gyászt? Az itt következő tanácsokban leírtakat már sokan kipróbálták, és segítséget nyújtanak bárkinek, aki elvesztette szerettét. Noha úgy érezhetjük, beleőrülünk a fájdalomba, nem kell tehetetlenül szenvednünk.
    MTI
    Az altatódal csillapítja a beteg gyerekek fájdalmát - derült ki egy londoni kórházban végzett kutatásból.
    orvostkeresek.hu
    A dohányzás egészségromboló hatása már jó ideje közismert, mára azonban bebizonyosodott, hogy a dohányosok a fájdalommal is nehezebben küzdenek. Dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológusa szerint a kezelések hatékonyságát is befolyásolja a nikotin, de a fájdalomcsökkentésnek létezik hatékony módja.
    WEBBeteg
    Az egész lágyékom és ínszalagom fáj. Néha olyan, mintha a vénuszdombom is égne. Ez a probléma főképp járás közben, illetve az éjjeli alvás (fordulás) közben nagyon fájdalmas. Jelenleg a terhességem 24. hetében vagyok. Összefügghet ez a dolog a boka és lábfej duzzanattal? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Mediator Group - Támogatott tartalom
    Ki ne szenvedett volna életében legalább egyszer fejfájástól? Manapság sajnos a felnőtt lakosság mintegy 90%-a küzd rendszeresen fejfájással, illetve a fájdalmat kísérő tünetektől.(x)
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
   • Hirdetések
   • Orvos válaszol

   • Hirdetés