Fájdalomérzet téma

A kézfogás csökkenti a fájdalmat

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus

Egy szeretett személy megnyugtató kézfogása valóban segít a fájdalomcsökkentésben - derül ki egy amerikai tanulmányból.

A jó alvás fájdalomcsökkentő

Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Pál Mónika, reumatológus

Bár a krónikus fájdalmakkal nem könnyű megbirkózni, friss kutatások a megfelelő alvás jelentőségét hangsúlyozzák a fájdalomérzet csökkenésében. Dr. Pál Mónika, reumatológus szakorvos a fájdalomcsillapítás lehetőségeiről beszélt.

A neuropátia szűrése májustól már Heves megyében is elérhető

Markhot Ferenc Oktatókorház és Rendelőintézet

Dr. Vácity József, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója és Dr. Kádár Éva, a Wörwag Pharma Kft. ügyvezető igazgatója 2018-án ünnepélyesen átadták használóinak a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben működő Heves Megyei Neuropathia Centrumot, melynek vezetője Dr. Harcsa Eleonóra főorvos. A centrum Heves megyéből fogad betegeket.

Mi okozhatja a viszketést?

MTI-Press

A kínzó panasz oka: ismeretlen. Szinte az őrületbe kergeti, akit elér. Márpedig gyakorló orvosok szerint életében legalább egyszer mindenki megtapasztalja valamilyen formában.

Hogyan befolyásolja az agy a fájdalomcsillapítók hatását?

MTI

Azok, akik nem hisznek benne, hogy fájdalomcsillapítójuk hatásos lesz, valójában saját maguk csökkenthetik vagy semmisíthetik meg a szer hatékonyságát. Agyi letapogatással készült felvételekkel brit és német kutatók azt is megmutatták, miként történik mindez.

Rejtélyes fájdalomérzet - Kutatás

MTI

Stuart W. G. Derbyshire, a tanulmány egyik szerzője elmondta, hogy az emberek egy részének fájdalomélménye van anélkül, hogy betegséget vagy sérülést állapítanának meg náluk. "Jelentős erőfeszítések vannak arra, hogy feltárják, milyen más utak válthatnak ki fájdalmat" - tette hozzá.