Európai Unió téma

Mobiltelefon-alkalmazás segíti a magyar fogyasztókat külföldön

MTI

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata kidolgozta az ECC-Net: Travel nevű mobilalkalmazást, amely segít eligazodni európai fogyasztóvédelmi kérdésekben az unió tagországaiban, Norvégiában és Izlandon - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működő magyarországi Európai Fogyasztói Központ szerdán az MTI-vel.

Új uniós előírások vonatkoznak a kozmetikumokra

MTI

Csütörtökön életbe lépett az EU 2009-ben elfogadott, új, kozmetikumokra vonatkozó irányelve, hogy a fogkrémtől a naptejeken keresztül a sminkkellékekig biztonságosabbá váljanak a kozmetikai termékek az Európai Unióban.

Tiltólistán a mefedron

Medipress

Az Európai Unió pénteken betiltotta a potenciálisan halálos mefedron kábítószert. A miau-miau néven is ismert drogot 12 EU-tagállamban az interneten árulják. A 15 EU-tagországban már illegálisnak minősített mefedron csak Nagy-Britanniában és Írországban 37 halálesettel hozható összefüggésbe, két halálesetet pedig egyértelmuen a szer okozott az EU-ban.

Munkában tartó EU projekt - mozgásszervi betegek számára

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

A mozgásszervi betegek, főként az ízületi gyulladásban szenvedők munkában tartásának, illetve oda való visszatérésének programjáról (Fit for Work) tárgyaltak nemrégiben az Európa Parlament képviselői és a Munka Alapítvány (The Work Foundation) vezetői egy brüsszeli konferencián, amelynek munkájában most első ízben vettek részt magyar szakértők.

Heti hány órát dolgozik egy orvosgyakornok Magyarországon?

MTI

Elfogadta az Európai Bizottság kedden kiadott véleményében, hogy Magyarország, Hollandia és Nagy-Britannia ideiglenesen valamennyivel meghosszabbítja az orvosgyakornokok munkaidejét.

Új influenza - Az EU lakosságának akár 30 százaléka is fertőződhet

Független Hírügynökség

Október 12-én rendkívüli értekezletet tartanak az Európai Unió egészségügyi miniszterei az influenza-világjárványról. Ezt az EU soros elnöki tisztét ellátó Svédország jelentette be.

Cukorbetegség: világméretű probléma

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt

A cukorbetegség napjaink egyik legégetőbb egészségügyi problémája: a WHO adatai szerint 2000-ben 170 millió diabéteszes beteg élt szerte a világon, ebből 25 millióan európaiak. A diabétesz jellemzően a fejlett országokban jelent egyre nagyobb kihívást. 2010-re akár a betegek számának megduplázódása is bekövetkezhet.

Az életével játszik, aki bizonytalan eredetű gyógyszert fogyaszt

hamisgyogyszer.hu

Interjú Dr. Kondorosi Ferenccel, az "Új rend és szabadság" programért felelős kormánybiztossal a gyógyszerhamisítással szembeni hazai küzdelemről.

Gyógyszerhamisítás - szigorúbb szabályozást sürget az EU

hamisgyogyszer.hu

Világszerte és Európában is aggasztó méreteket ölt a gyógyszerek hamisítása. Az esetleges körülmények között, legtöbbször házilag vagy illegális feketelaborokban kotyvasztott szerek minden évben emberéletek ezreit követelik. A jelenség Európában sem ismeretlen – 2008 végén a brüsszeli Bizottság keményebb fellépésre szánta el magát.

Minden negyedik középiskolás dohányzásfüggő

Független Hírügynökség

A parlamenti pártok nem feledkeztek meg a dohányzás szigorításával foglalkozó törvénymódosításról, de az ötpárti egyeztetés a jogszabály-tervezetről a tervek szerint csak január elején folytatódik - írja a Vasárnapi Hírek.