• Egészséges Táplálkozás téma

    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    Az amerikai haditengerészet elit alakulata fejlesztette ki a TRX-et, amely mára az egyik leginnovatívabb fitnesz eszközzé vált világszerte. Előnye, hogy egyszerre több izmot megdolgoztatunk a saját testsúlyunkkal. A WEBBeteg elment egy debreceni stúdióba meglesni a TRX használatát.
    Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
    Fáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet - mind a tél végi időszak jellemző panaszai.
    Több mint TestŐr
    A süteményevést korábban az egészséges életmóddal vagy akár a fogyókúrával szinte mindenki összeegyeztethetetlennek gondolta. De ma már a cukrászatban is vannak újítások. Nemcsak a cukor helyettesíthető, de olyan süteményeket is kikísérleteztek már, ami nem hogy nem káros vagy hizlaló a szervezetre, de egyenesen egészséges és persze finom is.
    WEBBeteg - Cs.K. fordító
    A karácsony többek között az ízletes ételekről szól. Tudta, hogy átlagosan fél-1kg-ot hízunk ez idő alatt? Amennyiben speciális étrenden van cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint stb. miatt, az ünnepek alatti étkezések még nagyobb kihívást jelentenek. Azonban ennek ellenére is jól érezheti magát, és jó döntéseket hozhat, ha tudja, mely ételeket ajánlott kerülnie, mit érdemes helyettük választania!
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Szeretné csökkenteni a cukor iránti vágyát, az étvágyát? Akkor feltétlenül illessze az étrendjébe az alábbi ételeket, persze csak akkor, ha nem allergiás vagy nem szenved ételintoleranciától!
    Több mint TestŐr
    A vásárlásnál az árak mellett a minőségre is figyeljünk, hiszen szervezetünk számára nem mindegy, hogy mit eszünk. Szerencsére az egészségtudatos táplálkozásnak egyre nagyobb divatja van. És egyre többen járnak hetente akár többször is piacra bevásárolni. Sokan azért járnak ilyen helyekre bevásárolni, mert lehetőségük van arra, hogy csak azt vegyék meg, amit, ha akarnak, meg is kóstolhatnak.
    WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
    Miközben a csapból is az folyik, hogy az egészséges élethez mindenből szükségünk van egy kicsire, vannak, akik azt állítják, az összes gabonafélét felejtsük el a tejtermékekkel együtt, állati eredetű zsírt viszont együnk nyugodtan. De vajon mit szól ehhez a dietetikus és a belgyógyász?
    www.elso1000nap.hu
    Tízből négy szülő már 1 éves kora előtt rendszeresen ad cukrozott ételt vagy italt a gyermekének, 1 éves kor felett pedig szinte kivétel nélkül minden kisgyerek kap naponta cukros édességet.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító
    Az alábbiakban felsorolt ételek és italok segítenek a szervezetnek megbirkózni az öregedés által jelentkező problémákkal. Építse be ezen ételeket mindennapi étrendjébe, így a szervezete extra vitaminokhoz, antioxidánsokhoz és egyéb olyan anyagokhoz juthat, melyek segítenek leküzdeni az életkorhoz köthető betegségeket.
    FAO
    A FAO és az Oxfordi Egyetem új tanulmánya közös nevezőre hozza a fenntarthatóságot, klímaváltozást az egészséges táplálkozással.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!