• Egészséges Táplálkozás témájú cikkek

        WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Egészséges élet
        Aki betart néhány egyszerű szabályt, a hideg évszakban is problémamentesen megőrizheti egészségét, fitt és karcsú maradhat. Ehhez adunk öt tippet.
        Szinapszis
        Továbbra is minden második felnőtt lakos elhízott Magyarországon, 20%-uk jelentős túlsúllyal küzd. Mindeközben a krónikus betegek aránya sem változott szignifikáns mértékben – derült ki a Szinapszis Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.
        WEBBeteg
        A szív- és érrendszeri megbetegedések (a szívinfarktus, agyi keringési zavar, alsó végtagi verőérbetegség, magasvérnyomás) a népesség nagy részét érinthetik, ezért a megelőzésnek nagy jelentősége van.
        kodpiszkalo.hu
        A sokak által kedvelt mákról eddig is tudni lehetett, hogy fontos gyógynövény, hiszen a mai napig az egyik legerősebb fájdalomcsillapító, a morfin forrása, és más, fontos gyógyszereket, pl. a köhögéscsillapító kodeint is a terméséből vagy szalmájából állítják elő.
        WEBBeteg - T. A., újságíró
        Az orvostanhallgatók és az egészségügyi szakemberek mellett a betegek is megismerhetik a gyógyító-megelőző, egészséges táplálkozás gyakorlati módszereit abban a tankonyhában, amely a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Belgyógyászati Intézetében kapott helyett. A WEBBeteg is megnézte, mit főztek ki a dietetikusok.
        WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
        A rendszeres étkezésre a legtöbb magyar már odafigyel, ám arra, hogy valójában mit is eszik, és a tányérra kerülők egészségesek is legyenek, már csak a lakosság 10 százaléka. Az étellel szembeni elvárások egyik legfontosabbja pedig az, hogy hamar elkészüljön, az adalékanyagokkal kapcsolatos kifogásokat pedig legtöbbünk csak túlzásnak érzi.
        WEBBeteg - N. A., fordító
        A testsúly egy olyan egyenlet végeredménye, melyben az egyik változó a bevitt kalória.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!