Egészséges életmód téma

Fogyás: óvatosan a diétás élelmiszerekkel

Medipress

Egy új tanulmány szerint, az túlsúllyal küzdő tizenéveseknek, elsőként a müzliszeleteknek és a shake-nek érdemes búcsút inteniük.

Szívelégtelenség - Így lehet megelőzni!

MTI

Legyen az bútorcipelés, gyaloglás, kertészkedés, takarítás - akármilyen mozgást is végzünk, azzal csökkentjük a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát - állítják amerikai és finn kutatók az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának folyóiratában megjelent tanulmányukban.

A napi ötszöri étkezés hízlal? - Kutatás

WEBBeteg - K. J. fordító

Táplálkozáskutatók több évig tartó sulykolásának hála az emberek többségében aktívan él az a hit, miszerint ajánlatos inkább több kis étkezést beiktatni a nap során. Mindez most megdőlni látszik…

LifeCode - Egy vizsgálat az egészség érdekében

LifeCode

Ma már a betegségek nagy százalékban megelőzhetőek, és nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű dolgokra kellene sokkal jobban odafigyelnünk.(X)

Ortorexia - Amikor az egészség-mánia tesz beteggé

hvg.hu

Lehet-e az egészséges életmódot, azon belül is az egészséges táplálkozásra való törekvést túlzásba vinni? Nagyon úgy tűnik, hogy igen.

A középiskolások életvezetése - Tanulmány

WEBBeteg - Bétéri Csabáné

Szerte a világon egyre több ember küzd súlyproblémákkal. Ez a jelenség indította Bétéri Csabánét, hogy tanulmányt készítsen a Mátészalkán és környékén élő középiskolások egészségtudatosságáról. A kutatást a Magyar Tudományos Akadémia akadémikusaiból álló szakmai zsűri díjazta és a Sanofi-Aventis Szakmai díját is elnyerte.

A sikeres diéta titkai

MTI

A magas vérnyomás csökkentésére javasolt étrend kiegészítése rendszeres mozgással és a testsúly csökkentésével még hatékonyabbá teheti a betegség gyógyszer nélküli kezelését. Az életvitel módosítása útján történő gyógyítás új lehetőségét az Amerikai Szívgyógyász Kollégium orlandói kongresszusán ismertették a kutatók.

A többség igent mondana az iskolai büfékínálat korlátozására

WEBBeteg/Szinapszis

A büfékínálat szigorítását elsősorban azok a fiatalabbak támogatnák, akik döntően felsőfokú végzettséggel rendelkeznek és érdeklődnek az egészségtudatos életmód és az egészségügy friss hírei után – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

kaukázusi kristálygomba használata

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Az utóbbi időben sokat hallok a kaukaázusi kristálygomba használatának javaslatáról. Szeretném kérdezni, hogy mennyire egészséges, vagy javasolt. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Katavics Ferenc