Egészséges élet téma

Nincsenek csodaszerek!

Dr. Boros Miklós, Vital Balance Életmód Központ

Naponta tapasztalja az ember, milyen nagy elvárások, remények alakulnak ki egy-egy új gyógyszer bevezetése előtt, majd a megfelelő gyógyszerkipróbálások során tapasztalt eredményt gyakran nem tudják a későbbiekben is elérni.

A napi sétától tovább élnek az öregek

Független Hírügynökség

Tovább élnek és kevesebbet betegeskednek azok a nyolcvanasok, akik naponta legalább egy órát sétálnak, állapította meg egy szerdán közzé tett tanulmány. A kutatók egy hegyi település 248 idős olasz önkéntesét kísérték figyelemmel két teljes éven át. A páciensek átlagos életkora 85,9 év volt.

Folyékony ebéddel a legjobb fogyókúrázni

Független Hírügynökség

Új kutatások szerint folyékony ételekkel könnyebb fogyókúrázni. Persze nem 1-2 korsó "folyékony kenyérről" van szó. Kiderült, hogy ha az étel vízzel vagy bizonyos gázokkal van dúsítva, akkor a jóllakottságérzés fokozódik és tovább marad meg.

A francia gyerekek nem híznak gyorsan

Független Hírügynökség

Franciaországban nem lett több kövér gyerek. Ez ellentétes az európai tendenciákkal, mert más országokban rohamosan terjed a gyermekkori beteges elhízás. A francia stagnálásról két tanulmányt is ismertettek a kövérségről ezekben a napokban zajló genfi konferencián.

Hidratalas es salaktalanitas

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Kedves doktor! Szeretnem megkoszoni elobbi valaszat a csapvizzel kapcsolatban. Nem hiaba nem bizok annak ivasaban, de utana neztem egy olyan szuroberendezesnek amit a tv-ben lattam egy eletmod musorban. Szeretnem tanacsat kikerni abban, hogy te