Egészséges élet téma

Gyermekkerékpár - Hogyan vásároljon biciklit?

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző

A kerékpározás a gyermekek körében az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb mozgásforma. Fontos, hogy az első bicaj kiválasztása tökéletesen sikerüljön és már az első próbálkozások is örömöt szerezzenek. Milyen szempontok alapján válasszuk ki gyermekünk kerékpárját?

Csobbanj az egészséges szívdobbanásért!

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

Rendhagyó mérkőzésen győzte le a „Megelőzés” az „Infarktust” hétfő délelőtt a Császár-Komjádi Uszodában. A 12:11-es végeredménnyel zárt mérkőzést a Semmelweis Egyetem és a Teva-Vasas vízilabda csapata vívta, aminek célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára.

E-kórtörténet és hűségprogram egy kattintásnyira

Budai Egészségközpont

Komplex online ügyfélszolgálati rendszert vezetett be a Budai Egészségközpont. A Budai Egészségközpont megújította honlapját, és ezzel egy időben új online ügyfélszolgálati rendszerrel bővítette szolgáltatásait.

Európa Egészségfővárosa-cím létrehozását kezdeményezi a debreceni orvoscentrum elnöke

MTI

Az Európa Kulturális Fővárosa-cím mintájára Európa Egészségfővárosa-cím létrehozását kezdeményezi a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) elnöke; Paragh György ezt szombaton, a DEOEC kapcsolat napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón jelentette be Debrecenben.

Kiosztották az idei Aranyanyu Díjakat

MTI

Kiosztották az idei Aranyanyu Díjakat, amellyel az egészségügyben és az oktatásban dolgozó nők munkáját ismerik el.

ReklámFeszt - Az egészség reklámja

Napidoktor.hu

Napjainkban az egészségügyi kommunikációs piacon az egészségügyi tartalmak iránt töretlen az érdeklődés, évről évre nő azoknak a száma, akik a legkülönbözőbb csatornákon keresik az őket érdeklő információkat.

Országos szűrőkampány a férfiak egészségéért

WEBBeteg - Krasznai Éva, újságíró

Nyugat-Európa 17 országában végeztek egy felmérést, amiből kiderült, a főbb megbetegedések kialakulásnak esélye nagyobb a férfiak, mint a nők körében. A tipikus "férfiéletmód" (a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a helytelen táplálkozás) miatti túlsúly és a hasi zsírlerakódás növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Az Elhatározás Napja

Független Hírügynökség

Hírességek segítségével ösztönzi apró fogadalmak megtételére az embereket a Médiaunió május 21-én, az Elhatározás Napján.

Hogyan élnek a magyar fiatalok?

MTI

Szelektíven gyűjti a hulladékot és törekszik az energiatakarékosságra a mai magyar fiatalok csaknem fele; negyedük azonban soha nem sportol - derül ki a Fanta Trendriport elnevezésű kutatás újabb részéből.

Koleszterin: nincs rá csodaszer

Független Hírügynökség

40 év felett 10-ből 7 embernek magas a koleszterint szintje Magyarországon, de az össznépesség felének is az ajánlott 5 mmol/l feletti az értéke. Mindez azért veszélyes, mert a magas koleszterinszint az egyik, ha nem a legfőbb oka a legtöbb halált okozó szív-, és érrendszeri betegségeknek.