• Egészségbiztosítási Pénztár téma

    MTI
    Július elsejétől csaknem hatszáz tb-támogatott gyógyszer térítési díja változik: csaknem kétszáz gyógyszer olcsóbb lesz, majdnem 350 készítmény viszont többe kerül majd.
    Független Hírügynökség
    Bár harminc nap a hivatalos elbírálási idő azoknál a gyógyszereknél, amelyekhez egyedi méltányossággal juthatnak hozzá a rákos betegek, a bonyolult adminisztráció miatt gyakran több hónapot kell várni a gyógyulást elősegítő készítményekre - értesült az egyik országos napilap.
    Független Hírügynökség
    Saját költségükön kellene részt venniük januártól szakmai továbbképzésen azoknak az orvosoknak, akik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által elvártnál nagyobb értékben rendelnek tb-támogatással felírható gyógyszert.
    Független Hírügynökség
    A tervek szerint 2009. január elsejétől összesen 7, regionális alapon szerveződő egészségpénztár működik majd az országban, a mostani 19 megyei egészségbiztosító pedig ügyfélszolgálati irodává alakul át.
    Független Hírügynökség
    Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált az úgynevezett "egészség turizmus", így az európai bizottság azon dolgozik, hogy előterjessze azt a rendeletet, amely lehetővé tenné, hogy az unión belüli betegek egy másik tagállamban is igénybe vehessenek egészségügyi szolgáltatásokat - adta hírül szerdán a BBC brit közszolgálati médium internetes oldalán.
    Független Hírügynökség
    A Fidesz szerint tarthatatlan helyzet alakult ki az itthoni koraszülött-ellátásban. A kormány veszélyezteti az ellátást azzal, hogy ez a terület továbbra is teljesítmény volumenkorlát alá esik, és a kapacitásokat is csökkentették - mondta Pesti Imre, a párt egészségügyi szakpolitikusa.
    Független Hírügynökség
    A Fidesz az egészségbiztosítási törvény visszavonása kapcsán az elszámolást tartja a legfontosabbnak. Az ellenzéki párt ki akarja kényszeríteni, hogy a kormányzat mind anyagilag, mind morálisan vonja meg az elmúlt időszak egészségpolitikájának mérlegét.
    FH
    Magas szintű egyeztetés folyik a kormánykoalícióban az egészségbiztosítási törvény módosításáról - értesült a Népszabadság. Kökény Mihály szerint ugyanakkor szó sincs a visszavonásról vagy az ütemezés módosításáról.