Egészségbiztosítási pénztár téma

Változnak a gyógyszerárak!

MTI

Július elsejétől csaknem hatszáz tb-támogatott gyógyszer térítési díja változik: csaknem kétszáz gyógyszer olcsóbb lesz, majdnem 350 készítmény viszont többe kerül majd.

Hónapokat várnak az életmentő gyógyszerre

Független Hírügynökség

Bár harminc nap a hivatalos elbírálási idő azoknál a gyógyszereknél, amelyekhez egyedi méltányossággal juthatnak hozzá a rákos betegek, a bonyolult adminisztráció miatt gyakran több hónapot kell várni a gyógyulást elősegítő készítményekre - értesült az egyik országos napilap.

Ismét elővették a korbácsrendeletet

Független Hírügynökség

Saját költségükön kellene részt venniük januártól szakmai továbbképzésen azoknak az orvosoknak, akik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által elvártnál nagyobb értékben rendelnek tb-támogatással felírható gyógyszert.

Jövőre már csak hét egészségpénztár lesz

Független Hírügynökség

A tervek szerint 2009. január elsejétől összesen 7, regionális alapon szerveződő egészségpénztár működik majd az országban, a mostani 19 megyei egészségbiztosító pedig ügyfélszolgálati irodává alakul át.

Akár más tagállamban is gyógyulhatnánk

Független Hírügynökség

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált az úgynevezett "egészség turizmus", így az európai bizottság azon dolgozik, hogy előterjessze azt a rendeletet, amely lehetővé tenné, hogy az unión belüli betegek egy másik tagállamban is igénybe vehessenek egészségügyi szolgáltatásokat - adta hírül szerdán a BBC brit közszolgálati médium internetes oldalán.

Veszélyben a koraszülött-ellátás

Független Hírügynökség

A Fidesz szerint tarthatatlan helyzet alakult ki az itthoni koraszülött-ellátásban. A kormány veszélyezteti az ellátást azzal, hogy ez a terület továbbra is teljesítmény volumenkorlát alá esik, és a kapacitásokat is csökkentették - mondta Pesti Imre, a párt egészségügyi szakpolitikusa.

Másfél millárdba került az egészégügyi reform

Független Hírügynökség

Az egészségbiztosítás átalakítása kapcsán a bukott reformokra a kormány eddig legalább másfél millárd forintott költött - véli a Fidesz. Az ellenzéki párt szerint azonban még ez sem a teljes összeg és nagyon szeretnék tudni, hogy pontosan mennyi pénzt öltek az egészségbiztosítási pénzárakba.

A Fidesz elszámoltatná a kormányt

Független Hírügynökség

A Fidesz az egészségbiztosítási törvény visszavonása kapcsán az elszámolást tartja a legfontosabbnak. Az ellenzéki párt ki akarja kényszeríteni, hogy a kormányzat mind anyagilag, mind morálisan vonja meg az elmúlt időszak egészségpolitikájának mérlegét.

Székely Tamás sürgeti a módosító javaslatot

Független Hírügynökség

Az új egészségügyi miniszter azt szeretné, ha még a tavaszi ülésszakban elfogadná az Országgyűlés azt a módosító javaslatot, amely hatályon kívüli helyezi az év elején elfogadott pénztártörvényt.

Mérlegelik a biztosítási reform módosítását?

FH

Magas szintű egyeztetés folyik a kormánykoalícióban az egészségbiztosítási törvény módosításáról - értesült a Népszabadság. Kökény Mihály szerint ugyanakkor szó sincs a visszavonásról vagy az ütemezés módosításáról.