Egészségügyi Minisztérium téma

2010-től "röghöz" kötnék a rezidenseket - hogyan?

Független Hírügynökség

2010-től indul a rezidensképzés új rendszere. A változtatásra azért volt szükség, mert a jelenlegi szakorvosképzés túl merev és nem igazodik a valós munkaerő-igényekhez - tájékoztatott pénteken az Egészségügyi Minisztérium.

Új osztályokat avattak a Nyírő Gyula Kórházban

MTI

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a budapesti Nyírő Gyula Kórház, ebből az alkalomból belgyógyászati és ambuláns osztályokat avattak pénteken az intézményben.

Rezidensi fórum: ötletszerű az Egészségügyi Minisztérium tervezete

MTI

Átgondolatlannak nevezték az egészségügyi minisztériumi rendelettervezetet a rezidensképzés átalakítására a Magyar Rezidensi Szövetség (MRSZ) szerdai fórumának résztvevői. A vitaesten Papp Magor, a szövetség elnöke ugyanakkor bejelentette, a szaktárcától azt az információt kapta, hogy ebben az évben nem lép életbe a rendelet.

Gyógyszertámogatás változás: 600 készítményre kevesebb támogatás

Független Hírügynökség

Főleg a magas vérnyomás, szív-, és az érrendszeri betegségek elleni gyógyszerek ára változik várhatóan áprilistól. A csökkenő járulékbevételek miatt ugyanis az egészségügyi kormányzat kénytelen kevesebb támogatást adni körülbelül 600 készítményre.

Pénzt kapnak a kórházak a szaktárcától

Független Hírügynökség

Év végéig minden kórház kap pénzt az egészségügyi alapból - állítja a miniszter. Székely Tamás szerint jövő héten vonnak egyenleget, akkor kiderül, mennyi pénz van a kasszában. Ennek függvényében, teljesítményarányosan minden kórház kap pénzt.

Továbbra sincs döntés a Sportkórház jövőjéről

Független Hírügynökség

Továbbra is bizonytalan az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) ismertebb nevén a Sportkórház és a hozzá tartozó sportorvosi rendelő-hálózat sorsa - hangzott el az Országgyűlés Sport-, és turisztikai bizottságának keddi ülésén.

Kórházi széfek: nem kell minden ágy mellé

Független Hírügynökség

A kórházak menedzsmentjeire van bízva, hogy miként oldják meg a betegek vagyontárgyainak őrzését - mondta el a Független Hírügynökségnek Bálint Orsolya, az Egészségügyi Minisztérium sajtóreferense. A tárca szerint nem kell minden ágy mellé széf.

Dohányzási tilalom, színkódos élelmiszer?

Független Hírügynökség, WEBBeteg

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság is csatlakozott tavaly megszületett Egészséges Szív Európai Chartához. A civilek a dohányzás szigorítását és az élelmiszer egészségességét jelző színkódok bevezetését szorgalmazzák.

Veszélyben a koraszülött-ellátás

Független Hírügynökség

A Fidesz szerint tarthatatlan helyzet alakult ki az itthoni koraszülött-ellátásban. A kormány veszélyezteti az ellátást azzal, hogy ez a terület továbbra is teljesítmény volumenkorlát alá esik, és a kapacitásokat is csökkentették - mondta Pesti Imre, a párt egészségügyi szakpolitikusa.

Nem nőnek a gyógyszerárak

Független Hírügynökség

Cáfolja az Egészségügyi Minisztérium, hogy júniustól emelkednének a gyógyszerárak. A tárca hétfői közleménye szerint Pesti Imre fideszes politikus állításával szemben, vasárnaptól 14 készítmény lett olcsóbb és júliustól újabb 300-400 gyógyszer ára lesz alacsonyabb.