• Egészségügyi Minisztérium téma

    Független Hírügynökség
    2010-től indul a rezidensképzés új rendszere. A változtatásra azért volt szükség, mert a jelenlegi szakorvosképzés túl merev és nem igazodik a valós munkaerő-igényekhez - tájékoztatott pénteken az Egészségügyi Minisztérium.
    MTI
    Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a budapesti Nyírő Gyula Kórház, ebből az alkalomból belgyógyászati és ambuláns osztályokat avattak pénteken az intézményben.
    MTI
    Átgondolatlannak nevezték az egészségügyi minisztériumi rendelettervezetet a rezidensképzés átalakítására a Magyar Rezidensi Szövetség (MRSZ) szerdai fórumának résztvevői. A vitaesten Papp Magor, a szövetség elnöke ugyanakkor bejelentette, a szaktárcától azt az információt kapta, hogy ebben az évben nem lép életbe a rendelet.
    Független Hírügynökség
    Főleg a magas vérnyomás, szív-, és az érrendszeri betegségek elleni gyógyszerek ára változik várhatóan áprilistól. A csökkenő járulékbevételek miatt ugyanis az egészségügyi kormányzat kénytelen kevesebb támogatást adni körülbelül 600 készítményre.
    Független Hírügynökség
    Év végéig minden kórház kap pénzt az egészségügyi alapból - állítja a miniszter. Székely Tamás szerint jövő héten vonnak egyenleget, akkor kiderül, mennyi pénz van a kasszában. Ennek függvényében, teljesítményarányosan minden kórház kap pénzt.
    Független Hírügynökség
    A kórházszövetség szerint a kórházak kétharmada évek óta adósággal küzd, és a tartozások idén is nőnek. Felmérésük szerint év végére 68 milliárd forint lesz a kórházak adósságállománya - számolt be az RTL Híradó.
    Független Hírügynökség
    Továbbra is bizonytalan az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) ismertebb nevén a Sportkórház és a hozzá tartozó sportorvosi rendelő-hálózat sorsa - hangzott el az Országgyűlés Sport-, és turisztikai bizottságának keddi ülésén.
    Független Hírügynökség
    A kórházak menedzsmentjeire van bízva, hogy miként oldják meg a betegek vagyontárgyainak őrzését - mondta el a Független Hírügynökségnek Bálint Orsolya, az Egészségügyi Minisztérium sajtóreferense. A tárca szerint nem kell minden ágy mellé széf.
    Független Hírügynökség, WEBBeteg
    Az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság is csatlakozott tavaly megszületett Egészséges Szív Európai Chartához. A civilek a dohányzás szigorítását és az élelmiszer egészségességét jelző színkódok bevezetését szorgalmazzák.
    Független Hírügynökség
    Egyetlen koraszülött gyermekintenzív sem felel meg a minimumfeltételeknek - értesült az RTL Híradó. Van, ahol 25 éves lélegeztetőt használnak, de van olyan osztály is, ahol újraélesztő készülék sincs.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!