Egészségügy téma

Megszűnt a megyei gyermekkórház

FH

A baranyai gyermekellátás egésze szombattól a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájához tartozik. A megyei gyermekkórház és a gyermekklinika egyesült.

Kampányt indít a vizitdíjról a minisztérium

FH

Tájékoztató kampányt indít az Egészségügyi Minisztérium (EüM) a jövő héttől, melyben arról szeretnék meggyőzni az embereket, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj nem adó, illetve hogy egyik mértéke sem emelkedik 2010-ig.

Egészségügyi ellátás külföldön: a teljes ellátás

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea

A Magyarországon megállapított nyugdíj alapján az összes külföldi egészségügyi ellátás költségét - az önrész kivételével - az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fizeti.

Vasszigor a dohányosokkal szemben

FH

Az aluljárókban, játszótereken és a munkahelyeken is megtiltaná a dohányzást júliustól az Egészségügyi Minisztérium. Nem lehetne rágyújtani zárt helyiségben tartott rendezvényeken sem. Az újabb szigorításról tavasszal szavaz az Országgyűlés.

A nevetés új mértékegysége, az "aH"

FH

"aH" néven új mértékegységet vezetett be egy japán professzor. Kimura Jodzsi ugyanis úgy vélte, hogy a nevetés olyan "fegyver", amely nagy mennyiségben véget vethet a világ háborúinak.

Orbán: nemmel a vizitdíj felemelése ellen

FH

Ha sikertelen lesz a népszavazás, akkor azt a kormány úgy fogja értékelni, hogy az emberek elfogadják a vizitdíjat, amely akkor akár ezer forint is lehet - mondta Orbán Viktor szerdán délután Székesfehérváron.

Orbán: nincs jobb és baloldali beteg

FH

Az összefogás igennel kezdődik - mondta Orbán Viktor kedd délután Veszprémben. A Fidesz elnöke a városban három korábbi egészségügyi miniszterrel találkozott.

Gyurcsány: nem a vizitdíjon múlik a haza sorsa

FH

A vizitdíj körül kialakult vita indulatkeltésnek jó, de nem ezen múlik a haza sorsa. Ezt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondta a március 9-i vizitdíj és kórházi napidíj eltörléséről szóló népszavazásról.

Nem veszünk több gyógyszert patikán kívül

FH

A patikaliberalizáció egyelőre nem változtatott az emberek gyógyszervásárlási szokásain, a patikán kívül gyógyszerre költött összegek a gyógyszertári forgalom egy százalékát sem érik el - derül ki egy friss felméréséből.

Elfogadták az egészségbiztosítási törvényt

FH

Az Országgyűlés másodjára is elfogadta az egészségbiztosítási törvényt. A dokumentumról a honatyák név szerint voksoltak. A kormánypárti képviselők közül egyedül Karsai József szavazott nemmel. A voksoláson összesen 9 képviselő nem szavazott különböző okokból.