Egészségügy téma

Továbbra is a 24. hétig lehet abortuszt végezni

Független Hírügynökség

Nagy-Britanniában ezentúl is a 24. hétig lehet megszakítani a terhességet. A londoni alsó ház heves vita után leszavazta azokat a javaslatokat, amelyek szerint lentebb kellene vinni az abortusz elvégezhetőségének időhatárát. Ezzel Nagy-Britannia alighanem marad a világ egyik vezető állama a terhesség-megszakításban.

Másfél millárdba került az egészégügyi reform

Független Hírügynökség

Az egészségbiztosítás átalakítása kapcsán a bukott reformokra a kormány eddig legalább másfél millárd forintott költött - véli a Fidesz. Az ellenzéki párt szerint azonban még ez sem a teljes összeg és nagyon szeretnék tudni, hogy pontosan mennyi pénzt öltek az egészségbiztosítási pénzárakba.

Székely: vissza kell állítani a bizalmat

Független Hírügynökség

Az egészségügybe vetett bizalom helyreállítását nevezte fő céljának Székely Tamás pénteken az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Semmelweis Egyetemen.

Elfogyhatnak itthon az ápolók

Független Hírügynökség

Éveken belül kilátástalanná válhat a magyar egészségügy helyzete a szakképzett ápolók hiánya miatt - erre figyelmeztetnek szakemberek. Sokan a magasabb fizetés miatt inkább külföldre mennek, az utánpótlás pedig akadozik, mert egyre kevesebben akarnak ápolónak tanulni.

Székely: nem kudarc a visszavonás

Független Hírügynökség

Nem értékeli kudarcként az új egészségügyi miniszter a pénztártörvény tervezett visszavonását. Székely Tamás a szerda reggeli RTL Híradóban az ágazat reformjával kapcsolatban azt mondta: a korábbi irányvonal megmarad, a biztosítási elvet erősítik.

Újra az Országgyűlés előtt a pénztártörvény

Független Hírügynökség

A pénztártörvény eltörölésével a 18 megyei és négy fővárosi egészségbiztosítási pénztárat jogutód nélkül megszüntetnék - derül ki a pénztártörvény visszavonásáról szóló javaslatból, amelyet pénteken nyújtott be az Országgyűlésnek Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Ma kilenc éves az első szívátültetett gyermek

Független Hírügynökség

Jó általános állapotban van az a kisfiú, akin nyolc hónappal ezelőtt, az országban elsőként végeztek gyermekként szívátültetést. Lőrinc Balázs ma ünnepli kilencedik születésnapját.

Tavasszal eldőlhet a pénztártörvény sorsa

Független Hírügynökség

Székely Tamás azt szeretné, hogy még a parlament tavaszi ülésszakán eldőljön a pénztártörvény sorsa. Ezt az újonnan kinevezett egészségügyi miniszter mondta a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Nem lesz, aki ellássa a magyar betegeket

FH

A megfelelő szociális és támogatási rendszer, illetve az utánpótlás kérdésének megoldása nélkül hat év múlva nem lesz, aki ellássa a magyar betegeket - mondta az RTL Híradójában Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke.

Pökhendi stílusban beszél a távozó miniszter

FH

A Fidesz felkéri az egészségügyért felelős döntéshozókat, hogy olyan megállapodás szülessen a háziorvosokkal jelenleg is zajló egyeztetésen, ami rendezi a praxisok finanszírozását, és pótolja a kivont havi 250-350 ezer forintos bevételüket - mondta Pesti Imre szerdán.