E. coli téma

EHEC fertőzés: Nem a spanyol uborka okozza

WEBBeteg/MTI

Mégsem a spanyol uborka a vétkes a Németországban terjedő, és immár 15 halálos áldozatot követelő hasmenésjárványért - közölték kedden a hamburgi egészségügyi hatóságok.

Az E. coli baktérium egyik törzse növeli a szívinfarktus esélyét

MTI

Az E. coli 0157 törzse okozta fertőzés, nagyban emeli a későbbi szívbetegségek kialakulásának és a szívroham előfordulásának esélyét.

Már egy óra alatt kimutatható lesz az E. coli baktérium

MTI

Az eddigi 48 óra helyett egy óra alatt kimutatja az E. coli baktérium jelenlétét az új, infravörös spektroszkópiát alkalmazó módszer, amelyet amerikai élelmiszerkutatók dolgoztak ki.

Így is támadhatnak a baktériumok

MTI

A baktériumok az eddig ismert fertőzési mód mellett, más stratégiát is követhetnek: nem fertőznek egyből, hanem a sejt külsején megkapaszkodva kivárják a támadásra legalkalmasabb pillanatot.

Súlyos fertőzést okozhat a mosatlan saláta

MTI

Az Egyesült Államok élelmiszer-áruházaiban sokféle zöldség, gyümölcs található "előmosott", sőt "háromszor mosott" feliratú csomagolásban, de gondos vizsgálattal még az ilyen termékekben is kimutatható sokféle baktérium.

A vörös húsok bélfertőzésre hajlamosítanak

Független Hírügynökség

Aki állandóan sok vörös húst fogyaszt, az könnyebben fertőződhet meg az E.coli baktériumnak azzal a fajtájával, amely súlyos vérzéseket is okozhat, állapították meg amerikai és ausztrál tudósok.

Mi okozhatja a problémát?

Orvos valaszol - Dr. Pék Tamás

Tisztelt Doktor Úr! Ez év elején megszületett gyermekem a terhesség 34. hetén, azonban életének 4. napján elveszítettük. A súlya 2500 gr volt. A burokrepedést követően közel 20 óráig visszatartották. A babánál a haemoculturából Staphylococcus epid

E. coli tenyésztés

Orvos valaszol - Dr. Szigeti Nóra

Tisztelt Doktornő! E.coli baktériumok egyáltalán nem tenyésztek ki és Klebsiella sp. poz. Mit jelent ez pontosan? Létezik, hogy egyáltalán nincs bélflórám vagy csak részben károsodtak? Köszönöm.

Klion

Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a válaszát! Azért próbálkoztunk meg az E. coli kiírtásával, mivel reméltük, hogy talán nem genetikai oka van a méhen kívüli terhességeknek (az első a petevezető eltávolításával végződött, a második magától m

Coli baktérium (sürgős! )

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség

Jó napot! 2008 Szeptembertől kezdve 4szer volt vizelési ingerem nagyon súlyosan, a legutólsó alkalommal a vizsglaton ki is mutatták a coli baktériumot, (elötte is csináltak tenyésztés de az negativ volt, hozzá kell tennem nem is a fe