Diagnoscan Magyarország téma

Ön mit tesz meg azért, hogy ne legyen rákos?

Diagnoscan Magyarország

Évente csaknem nyolcmillióan halnak meg daganatos betegségben a világon. Az adat ijesztő, főleg úgy, hogy a lista második helyén Magyarország áll. (x)

Egy alattomos betegség : Előzze meg időben!

Diagnoscan Magyarország

Menedzserbetegsége bárkinek lehet, aki hosszú ideje fokozott stresszben él, azonban leginkább a vállalatok közép- és felső vezetőire, a magánvállalkozások irányítóira jellemző, hogy állandó feszültségben élnek.

Vastagbél betegségek - elkerülhető a tükrözés?

Diagnoscan Magyarország

Az időben elvégzett szűrés életet menthet. Az utóbbi 30 évben a vastagbél, és végbélrákos esetek száma négy-ötszörösére emelkedett, és a második leggyakoribb rosszindulatú megbetegedéssé vált. Mit lehet tudni erről a betegségről?

Az időben elvégzett szűrés életet menthet

Diagnoscan Magyarország

Tovább javul a kóros elváltozások felismerése, így az emlőrák korai diagnosztizálásának lehetősége a Diagnoscan Magyarország által Szegeden, a Klinikai Központban üzembe helyezett két új digitális mammográf segítségével. (x)

Női egészség: Szűrővizsgálatok életkoronként

Diagnoscan Magyarország

Egészségünk megőrzése nagyon fontos a mindenkori teljes élethez. Az egészség nem csak saját magunk számára fontos, hiszen alapvetően meghatározhatja, meddig tudunk gondoskodni családunkról, meddig tudjuk együtt élvezni az életet a barátainkkal. Egészségünk megőrzéséhez fontos a rendszeres, vitaminokban gazdag, egészséges táplálkozás, valamint a testmozgás. Fontos továbbá, hogy néha egy-egy pillanatfelvételt készítsünk testünk állapotáról, melyben nagy segítségünkre lehetnek a modern képalkotó diagnosztikai eszközök. A szűrővizsgálatok fontosságáról és módjáról beszélgetett Jakupcsek Gabriella Dr. Bács Évával, a Diagnoscan Magyarország Mammut II. központjának orvosigazgatójával. (x)

Jakupcsek Gabriella: Nem csodákban kell hinni...

Diagnoscan Magyarország

Jakupcsek Gabriella életében már többször letette a cigarettát. Ma már határozottan állítja, pár év óta nem tart a visszaszokástól, hiszen életmódváltással és nagyobb odafigyeléssel, egészségtudatosan él. Ezért is vállalta a Diagnoscan Magyarország egészségügyi kampánynagyköveti címét és feladatát. (x)

Új Diagnoscan Magyarország Diagnosztikai Központ Budapesten, a Mammut II. Üzletközpontban

Diagnoscan Magyarország

Június végén nyitottuk meg legújabb diagnosztikai központunkat Budapesten. Célunk a szokatlan helyszínnel, hogy az emberekhez közelebb vigyük az egészségügyi szolgáltatást, azon belül is a betegségek korai kimutatásában igen jelentős szerepet játszó képalkotó diagnosztikát azáltal, hogy elszakítjuk a megszokott kórházi vagy rendelőintézeti környezettől. (x)

Mammográfia vizsgálat

Diagnoscan Magyarország

A mammográfia vizsgálatot az emlőben tapintható csomó, illetve az emlőkre vonatkozó panaszok esetén ajánljuk. Panaszmentes nőknek szűrővizsgálatként javallott. (x)

Az ultrahangvizsgálat

Diagnoscan Magyarország

Hasi, kismedencei ultrahang vizsgálatot hasi és alhasi panaszok esetén, lágyrész ultrahang vizsgálatot nyaki és egyéb lágyrész elváltozás gyanújakor, (pl. pajzsmirigy, nyirokcsomók, stb. megítélésére). Erek Doppler ultrahang vizsgálatát dohányzás, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorbetegség, érelmeszesedés, stb. esetén ajánljuk.(x)

Amikor a csont magától törik - Miért fontos a csontritkulás szűrése?

Diagnoscan Magyarország

A csontritkulás Magyarországon 900 000 embert érint, az Európai Uniós adatok szerint minden harmadik menopauzán átesett nő és minden ötödik ötven év feletti férfi szenved ebben a betegségben. (x)