Diabétesz Világnap téma

Egyre több nőt érint a cukorbetegség

MTI

Magyarországon 772 ezren szenvednek cukorbetegségben, és az adatok szerint a betegek több mint a fele nő - mondta Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a diabétesz világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

Bárki lehet cukorbeteg! - Felismerés és tudatos életvezetés

Cukorbetegek Budapesti Egyesülete

Magyarországon jelenleg több, mint félmillió diagnosztizált cukorbeteg él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik már cukorbetegek, de még nem tudnak róla. A kilátások még riasztóbbak, hiszen 10 év múlva a 20-70 év közötti korosztályban már minden tizedik ember cukorbeteg lesz hazánkban!

Holnap akár már Te is cukorbeteg lehetsz - Felismerés és tudatos életvezetés

Cukorbetegek Budapesti Egyesülete

Rémisztő még belegondolni is: 10 év múlva már minden tizedik ember cukorbeteg lesz hazánkban is, a 20-70 év közötti korosztályban.

Összefogással a cukorbetegekért!

Diabvilág

Diabétesz Kontroll Program –
új kezdeményezés a 2-es típusú cukorbetegek motiválásában

Diabétesz Világnap 2012.

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Az ENSZ az AIDS Világnapja után 2006. decemberében a Diabétesz Világnapot is hivatalosan felvette világnapjai listájára. Azóta minden év november 14-én az egyébként is figyelmet érdemlő cukorbetegség és annak megelőzése kerül középpontba. Ennek kapcsán röviden összefoglaljuk a diabétesszel kapcsolatos legfontosabb, alapvető tudnivalókat.

Kékben a diabétesz ellen - Diabétesz Világnap

WEBBeteg - Németh Ványi Klári

Az ország orvosi egyetemeinek hallgatói ismert személyiségekkel az ország négy nagyvárosában (Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs) élőláncból formálták meg a Diabétesz Világnap szimbólumát, a kék kört.

Orvosegyetemisták: mindenki öltözzön kékbe!

Független Hírügynökség

Öltözzön kékbe jövő hét pénteken, a Diabétesz Világnapján mindenki, aki segíteni akarja a cukorbetegség elleni küzdelmet! Erre hívja fel a magyar lakosságot a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete.