Debreceni egyetem téma

A Nemzeti Oltóanyaggyárban előállított oltóanyagok garantálják majd a hazai ellátás biztonságát, ezzel megszüntetik Magyarország függőségét az importtól és annak bizonytalanságaitól - mondta Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter az EMMI közösségi oldalára feltöltött videójában.

Nyílt nap a debreceni reumatológián

Debreceni Egyetem - 2019-10-17 11:06
Az arthritis és a csontritkulás világnapjaihoz csatlakozva a Debreceni Egyetem szakemberei ingyenes betegfórumot tartanak október 19-én a Klinikai Központban. Az érdeklődők a megelőzésről, a terápiás eljárásokról és a helyes életmódról tájékozódhatnak.

Dr. Horváth Balázs

WEBBeteg - 2018-11-24 08:30
Dr. Horváth Balázs (DE Élettani Intézet), a WEBBeteg.hu orvos szakértőjének önéletrajza, bemutatkozása.

Dr. Kónya Judit - Önéletrajz

WEBBeteg - 2018-11-13 13:50
A WEBBeteg portál orvos szakértőjének és szerzőjének, Dr. Kónya Juditnak szakmai bemutatkozása.

Fogorvostan-hallgatók: hatással vagyunk a páciensekre

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018-04-25 17:25
Fülöp Zsanett, végzős fogorvostan-hallgató a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán, amely idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. A hallgató államvizsga előtt áll, és a folytatáson gondolkodik, ha minden igaz, a szájsebészet felé veszi az irányt.
Gyorsabb és magasabb színvonalú sürgősségi ellátást remélnek a Debreceni Egyetem Sürgősségi Klinikájától, a jövőben pedig egykapus, egységes sürgősségi ellátást szeretnének megvalósítani - jelentették be a IV. Sürgősségi Orvostani Fórumon.

Dr. Frecska Ede: a betegségeket nem lehet csak biológiai oldalról megközelíteni

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018-04-05 16:04
Kétszer tett pszichiátriai szakvizsgát, először itthon, majd Amerikában, ahol az autentikus ősi gyógymódok érdekelték, jó ideje a dél-amerikai orvosságos emberek, a curandero-k főzetét kutatja. A Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinikájának vezetője, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Pszichiátriai Osztályának orvos-szakmai igazgatója nyilatkozott portálunknak.

Szívkatéteres bravúr a Klinikán

Debreceni Egyetem - 2017-07-18 16:25
Magyarországon először a Debreceni Egyetemen végeztek ballonos tüdőverőér-tágítást. A nemzetközi team által július 15-én a Klinikai Központban végrehajtott beavatkozással két betegnél csökkentették a tüdőerek magas vérnyomását.

Szenzációs újdonság a sejtkutatásban

Debreceni Egyetem - 2017-04-05 11:00
Áttörést értek el az élő sejtek megfigyelésében a Debreceni Egyetem kutatói. A tudósok egy olyan egyedülálló videómikroszkópos rendszert építettek, melynek használata új távlatokat nyit a rákkutatásban és a farmakológiában is.

A legapróbb hősök

Debreceni Egyetem - 2016-11-17 05:21
Tenyérnyi, mindössze 300 grammos, a várandósság félidejében született babák is küzdenek az életükért a Debreceni Egyetem Gyermekklinikáján. November 17-e a koraszülöttek világnapja, ezért lilára vált a Nagyerdei Víztorony.

Mellkassebészet európai színvonalon

Debreceni Egyetem - 2016-06-21 17:07
Ismét megkapta az európai akkreditációt a Debreceni Egyetem Sebészeti Intézetének Mellkassebészeti Osztálya, amely 2012-ben hazánkban elsőként nyerte el ezt a minősítést.

Prof. Dr. Balla György: A figyelem fókuszába került a gyermekgyógyászat

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-03-30 11:25
1977-től, közel 40 éve dolgozom a debreceni gyermekklinikán. Számos emlék, eredmény jutott eszembe, amikor megtudtam, hogy Széchenyi-díjat kapok - mondta Prof. Dr. Balla György intézetvezető, aki úgy értékeli, ez a legmagasabb állami-szakmai elismerés, amit kaphat egy orvos.

Szakértelemmel a betegek biztonságáért

Debreceni Egyetem - 2016-01-29 16:00
Országosan egyedülálló programot indít a klinikai vizsgálatok biztonságának növelésére az egyetem Szakemberek Betegeink Biztonságáért címmel.

Dr. Kettesy Beáta: A legjobb érzés, ha nagyapa egykori betegét műthetem

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2016-01-20 15:05
Elgondolkodom azon, vajon milyen érzéssel megy munkahelyére a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Szemklinikájára dr. Kettesy Bea PhD szemész szakorvos, aki nagypapája szobra mellett halad el nap mint nap. A köztiszteletben álló unokát saját szakmai tevékenységéről, kedvteléseiről, családjáról és természetesen a nagy hírű szemészprofesszor nagyapához fűződő emlékeiről is kérdeztük.

Ismerje meg ön is a prosztatáját! A szűrés és ami mögötte van

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2015-11-25 09:41
Népbetegség a prosztatarák, évente közel négyezer új esetet regisztrálnak. Kezdetben tünetmentes betegség, amelyre általában vizelési panaszoknál elvégzett szűrővizsgálatok vagy prosztatamegnagyobbodás miatt végzett szövettani vizsgálat során derül fény. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni: minél hamarabb kiderül a daganat, annál jobbak a gyógyulás esélyei.

Közösen a betegségek ellen

Debreceni Egyetem - 2014-10-30 01:43
Szakmai csereprogramokban és kutatásokban is együttműködik a jövőben az Általános Orvostudományi Kar és a Thomas Jefferson Egyetem.

Műtéti premier Debrecenben

Debreceni Egyetem - 2014-10-10 18:07
Újfajta eljárással operálták meg a Debreceni Egyetem Kardiológiai Intézetében azt a beteget, akinél kóros hasi főverőér-tágulatot találtak.

Nehezen felismerhető immunbetegségek

Debreceni Egyetem - 2014-04-24 20:11
Minél hamarabb azonosítják az immunhiány betegségeket, annál korábban kezdődhet el a gyógyításuk. Ez a betegség világhetének fő üzenete.

Új mentő a koraszülötteknek

Debreceni Egyetem - 2014-03-20 17:12
Inkubátor, lélegeztetőgép, betegmonitor és fűthető betegellátó hely is van az új, 27 millió forint értékű, koraszülötteket ellátó mentőautóban.
Hibrid műtővé alakították át a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) kardiológiai intézete hemodinamikai laboratóriumának egyik helyiségét. A műtő ideális környezetet biztosít az invazív (például kanül bevezetésével járó) kardiológiai ellátás lehetőségeinek bővítésére - közölte Édes István professzor, az intézet vezetője.

Orvostanhallgatókat nevelnek az egészséges életmódra

WEBBeteg - Szondi Réka, újságíró - 2013-03-05 17:12
A magyarok egy mindeddig keveset vizsgált rétegének, az egyetemistáknak az egészséges életmódra nevelését tűzte ki céljául a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége három hazai egyetemmel – köztük a Debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrummal – együttműködésben. A március 18-án induló program öt szemeszteren keresztül, összesen közel 4500 hallgató életmódváltását segíti.