Cukrászati termékek téma

Kekszes finomságok - régmúlt és ma

Több mint TestŐr

A mai kekszek, a sütemények, a csokoládék, a cukrászáruk története az emberiséggel egyidős. A középkorban az angol pékek úgy készítettek kekszet, hogy a kisült kenyeret megédesítették és visszarakták a kemencébe, hogy megkeményedjen. A kereskedelem bővülésével külföldről behozott magvakkal, szárított gyümölcsökkel és fűszerekkel ízesítették a kekszeket és süteményeket. A mai kekszek között persze már rengeteg fajta létezik. Az olaszok például a töltött kekszeket részesítik előnyben, ahol egy lágy krémes töltelék kerül a roppanós keksz belsejébe.

Egy legendás cukrászda új köntösben

Több mint TestŐr

Kevés legendás cukrászda maradt meg Budapesten, de szerencsére van olyan, amit újjáélesztettek!

Gyerünk a cukiba!

Több mint TestŐr

Egyre több ember szenved valamilyen étel – intoleranciában, a leggyakoribb ezek közül a laktóz – és a glutén allergia.

Több új irányelvvel bővült a Magyar Élelmiszerkönyv

MTI

Több új irányelvvel bővült a Magyar Élelmiszerkönyv, új szabályozás született a kézműves termékekkel, a fűszerpaprika-őrleményekkel kapcsolatban.