Császármetszés téma

Nem muszáj koplalni vajúdás közben

MTI

Fájásaik közben is igény szerint ehetnek és ihatnak a nők anélkül, hogy tartaniuk kelljen annak a szülésre kifejtett káros hatásaitól kelljen. Ez azonban csak azokra vonatkozik, akiknél semmilyen előjele nincs az esetleges komplikációknak.

H1N1 - A baba jól van, a mama állapota kritikus

Független Hírügynökség

A nő nem kapott védőoltást és csak egy héttel azután fordult orvoshoz, hogy jelentkeztek nála az influenzás tünetek.

A császármetszés megnöveli a csecsemőhalál kockázatát

MTI

Manapság már minden ötödik gyermek császármetszéssel jön világra. Több mint ötvenezer szülés kiértékelése után az orvosok aggódva tekintenek erre az arányra: a genfi egyetem kutatói ugyanis arra jöttek rá, hogy a császármetszés megkétszerezi a csecsemő halálának esélyét.

A császármetszés megváltoztatja a DNS-t?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A császármetszéssel született csecsemők fehérvérsejt DNS-ének metilációja magasabb, mint a hüvelyi úton születetteké. A jelenség magyarázatot adhat arra, miért nagyobb az allergia, asztma, egyes típusú diabétesz, hererák és a gyermekkori leukémia a császármetszéssel született gyermekeknél.

A császármetszés kétszer akkora kockázattal jár?

WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos

A császármetszéssel született gyermekek száma világszerte egyre növekvő tendenciát mutat. Svájci orvosok nem csupán az ok nélküli alkalmazását kritizálják, hanem a lehetséges komplikációkra is figyelmeztetnek.

Az apás szüléseknél rövidebb a vajúdás

Független Hírügynökség

Az apás szüléseknél kevesebb fájdalomcsillapítóra van szükség, kevesebb a császármetszés, rövidebb a vajúdás ideje és kevesebb a nem kívánt szövődmény - mondta a Független Hírügynökségnek Tóth Zoltán, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója.

Szülés közben szabad a falatozás

Független Hírügynökség

Egy friss felmérés kimutatta, hogy semmi kár sem származik abból, ha az anya falatozik a fájdalmak közötti szünetekben. Nem változik a vajúdás hossza, nincs szükség gyakoribb orvosi beavatkozásra vagy pláne császármetszésre - állapította meg a British Medical Journalban kedden megjelent tanulmány.

Nyolcas ikrek születtek az Egyesült Államokban

Független Hírügynökség

Nyolcas ikrek születtek Los Angelesben. A hat kisfiú és két kislány a vártnál kilenc héttel korábban, császármetszéssel jött világra. Súlyuk 820 és 1500 gramm között van. Az orvosok szerint jól vannak.

Jól vannak a német négyesikrek

Független Hírügynökség

Egészségesek az Észak-Németországban e héten világra jött négyesikrek. A legkisebb csecsemő mindössze 37 centiméter testhosszal született - adta hírül szombaton az NDR tévéállomás.

Meghalt a szétválasztott sziámi ikerpár egyike

Független Hírügynökség

A szétválasztás után meghalt a múlt héten született brit sziámi ikerpár egyik, kisebbik tagja, mert tüdeje nem volt elég erős - jelentette be szerdán a műtétet végző londoni kórház.