Császármetszés téma

60 éves asszony hozta világra unokáját

MTI

Nagymama hozta világra unokáját Brazíliában: 32 éves lánya mesterségesen megtermékenyített petesejtjét ültették be, mivel a fiatalasszony nem képes kihordani magzatát.

Hüvelyi szülés vagy császármetszés? Mit mond a statisztika?

Medipress

Az Amerikai Egyesült Államokban folyamatosan emelkedik a császármetszések aránya, lépéseket kell tenni a folyamat visszafordítására, derül ki egy új tanulmányból. 1996 és 2007 között a császármetszések száma közel 50 százalékkal növekedett. Mára az előszőr szülők harmada császármetszéssel hozza világra gyermekét.

Egyre több gyermek születik császármetszéssel

MTI

Várhatóan egyre több amerikai nő szül császármetszéssel az előrelátható jövőben - állapították meg hétfőn közzétett elemzésükben kormányzati kutatók.

A BMI index és a császármetszés összefüggései

MTI

Minél nagyobb súlyfelesleggel rendelkezik egy kismama a szülés előtt, annál nagyobb annak a kockázata, hogy császármetszéssel hozza világra gyermekét - derítették ki amerikai kutatók, akik eredményeiket az American Journal of Obstetrics and Gynecology legújabb számában ismertették.

Fájdalomcsillapítás terhesség alatt és szülés után

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A terhesség, szülés és anyaság izgalmas új feladat, ám ugyanakkor fájdalmas is. A szülési fájdalmak gyakran nem érnek véget az utolsó nyomással. Ám ha tudja, hogyan kezelje a császármetszési heget, fájdalmas melleket, berepedezett mellbimbót, kevésbé fájdalmasan kezdődik életének eme izgalmas időszaka, és figyelmét, energiáit a babára fordíthatja.

A mesterségesen elindított szülés veszélye - Kutatás

MTI

Az először szülő nők közül azoknál, akiknél elindítják a szülést, kétszer nagyobb lehet a kockázata annak, hogy a szülést császármetszéssel kell befejezni, mint azoknál, akik természetes módon vajúdnak.

Ikerterhesség - Milyen veszélyeket rejt az anyára nézve?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az ikerterhesség veszélyeztetett állapot, mivel az ember szervezete alapvetően egyszerre egy gyermek kihordására alkalmas, így minden további magzat komoly megterhelést jelent az anyára és a magzatokra nézve.

Nem muszáj koplalni vajúdás közben

MTI

Fájásaik közben is igény szerint ehetnek és ihatnak a nők anélkül, hogy tartaniuk kelljen annak a szülésre kifejtett káros hatásaitól kelljen. Ez azonban csak azokra vonatkozik, akiknél semmilyen előjele nincs az esetleges komplikációknak.

H1N1 - A baba jól van, a mama állapota kritikus

Független Hírügynökség

A nő nem kapott védőoltást és csak egy héttel azután fordult orvoshoz, hogy jelentkeztek nála az influenzás tünetek.

A császármetszés megnöveli a csecsemőhalál kockázatát

MTI

Manapság már minden ötödik gyermek császármetszéssel jön világra. Több mint ötvenezer szülés kiértékelése után az orvosok aggódva tekintenek erre az arányra: a genfi egyetem kutatói ugyanis arra jöttek rá, hogy a császármetszés megkétszerezi a csecsemő halálának esélyét.