COVID-19 téma

Ingyenes COVID-19 tanácsadás

Medspot

Elindult a Medspot alapítvány COVID-19 tanácsadása. Az alapítvány munkatársai önkéntes orvosok és pszichológusok, akik ingyenesen konzultálnak a páciensekkel telefonon vagy online.

3816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3816 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg.

Svéd antitestvizsgálat: hosszú az út a nyájimmunitásig

WEBBeteg - F. Zs., fordító

Egy, a napokban nyilvánosságra hozott svéd vizsgálat megállapította, hogy április végéig a stockholmiak 7,3 százalékánál termelődött COVID-19 elleni antitest, azaz a döntés ellenére, hogy Svédország nem vezetett be szigorú korlátozásokat a járvány miatt, csak kis lépéssel került közelebb a nyájimmunitás eléréshez.

Koronavírus - Franciaországban többé nem engedélyezett hidroxiklorokinnal kezelni fertőzötteket

MTI

Franciaországban a klinikai teszteken kívül szerdától nem engedélyezett az eddig malária ellen használt hidroxiklorokin nevű gyógyszert a koronavírus okozta Covid-19 betegségben szenvedők kezelésére használni. A szer hatékonysága heteken át hatalmas vitát váltott ki a francia sajtóban.

A koronavírus miatt reflektorfénybe kerül az UV-fény mint fertőtlenítő megoldás

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

A koronavírus-pandémia hatására újra életre kelt egy több évtizedes eljárás, ami képes legyőzni a vírusokat és baktériumokat: az UV-fény.

Országos tisztifőorvos: változatlanul alacsony az új igazolt fertőzöttek száma

MTI

Változatlanul alacsony az új igazolt koronavírusos megbetegedések száma az egész ország területéről - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Enyhe tünetekkel is erős immunitás szerezhető a koronavírussal szemben

portfolio.hu

Francia egészségügyi dolgozón elvégzett tesztek szerint azok szervezetének, akik enyhe tünetekkel estek át a koronavírus-fertőzésen, 98 százaléka kellően erős antitesteket tudott termelni ahhoz, hogy semlegesítse a vírust egy hónappal később is.

Koronavírus - Meghaladta az 5,5 milliót világszerte az igazolt fertőzöttek száma

MTI

A világban 5 millió 589 ezer 932-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 350 456-ra, a gyógyultaké pedig 2 millió 286 ezer 957-re emelkedett a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítése szerint.

3793 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

Újabb 22 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg.

Az egyedülálló szülőket segítenünk kell a koronavírus-járvány idején is

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Az egyszülős családokat érintő kérdésekkel, életvitelük javításával, megsegítésével nemcsak a veszélyhelyzettől mentes hétköznapokban foglalkoznak méltatlanul keveset hazánkban, hanem sajnos a veszélyhelyzet idején is kevesebb figyelmet kaptak. Méltatlan, hogy az egyszülős jelenség a lekezelő csonka család kifejezéssel megnevezve, negatív felhanggal jelenik meg a köztudatban.