C-vitamin téma

A vegetarianizmus veszélyei

WEBBeteg, otvenentul.hu

Az utóbbi években egyre nő az érdeklődés az egészség megőrzésének lehetőségei iránt. Ennek jele, hogy mind többen próbálkoznak a különféle reformtáplálkozási módszerekkel.

A narancs a legjobb C-vitamin forrás

Medipress

A narancs egészséggőrző hatása régóta ismert. A Brigham Young Egyetem kutatói most azt vizsgálták, hogy egy narancs elfogyasztása vajon miért hatékonyabb, mint a C-vitamin tabletták szedése.

Vérmérgezés ellen C-vitamin?

MTI

Elképzelhető, hogy a C-vitamin nemcsak megelőzheti a vérmérgezést, de nagy adagban, injekció formájában visszafordítani is képes a gyakran végzetes folyamatot.

Terhességi magas vérnyomás - Mégsem segítenek a vitaminok?

MTI

A preeklampszia elnevezésű állapot a terhesség során alakulhat ki, magas vérnyomással jár, és a várandós nő vizeletében fehérje jelenik meg.

A C-vitamin fokozza a szürkehályog kialakulását?

MTI

Kísérletek szerint a nagy adagban szedett C-vitamin fokozza a szürkehályog kialakulását, de a legújabb vizsgálatok tanúsága szerint ez a korosodó hölgyek szemére is vonatkozik.

A C-vitamin eddig nem ismert negatív hatása - Kutatás

MTI

A stockholmi Karolinska Intézet munkatársai 24.600 felnőtt nőt követtek nyomon mintegy nyolc éven át, akik napi 1000 milligramm C-vitamint szedtek.

A C-vitamin és a rákterápiák

Daganatok.hu

Az általános egészségi állapot fenntartásában fontos C-vitamin csökkentheti a kemoterápiás gyógyszerek hatékonyságát. Nincs bizonyíték arra, hogy a nagy dózisú C-vitamin hatásos a rák kezelésében.

A sok C-vitamin csökkenti a fiatal nők vérnyomását

MTI

Azoknak az amerikai lányoknak a legalacsonyabb a vérnyomása, akiknek vérében sok a C-vitamin. A minél több gyümölcs, zöldség fogyasztását tanácsoló tudományos vizsgálat eredményeit a táplálkozástudomány vezető folyóirata, a Nutrition Journal közölte.

c-vitamin ill. aszkorbinsav szedése

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Egy olyan kérdésem lenne, hogy C-vitaminból mennyit (mg) kell szednie egy nem beteg 1, 5 éves gyermeknek, illetve egy felnőtt (nem beteg) embernek? Valamint, hogy a gyógyszertári aszkorbinsavat hogyan kell kimérni, adagolni? Miben különböznek

milyen c vitamint szedjek és milyen dózisban?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tisztelt dr úr. Kérdésem Milyen c vitamint ajánl és milyen napi dózisban? ugyan is a patikában kértem c vitamint és mega c aktív hoszzan tartó hatású 600 mg c vitamin tartalmú étrendkiegészítőt adtak napi 1 szem javaslattal. Ahogy elolvastam a téj