Baleset téma

Öngyilkossági kísérlet vagy baleset?

MTI

Az utóbbi időben Magyarországon a mérgezéses esetek száma 14 és 16 ezer között váltakozott évente - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Sürgősségi ügyeleten a szeretet ünnepén?

MTI

A havas karácsony ritka, az orvosi rendelőben töltött azonban annál gyakoribb Nagy-Britanniában, ahol hagyományosan az év végi ünnepi készülődés napjai a legveszélyesebbek az otthoni balesetek szempontjából.

A szilikonbetét mentette meg életét

MTI

Melltartójának szilikon betéte mentette meg egy autóbalesetet szenvedett nő életét Nagy-Britanniában, aminek hatására kebelnagyobbító műtétet hajtatott végre magán.

Stohl letöltendő börtönbüntetést kapott - A pszichiáter véleménye

WEBBeteg - Dr. Veress Dóra

Nincs ma Magyarországon olyan ember, aki ne hallott volna a népszerű műsorvezető, színész, Stohl András balesetéről. Feltehetően drogok hatása alatt, ittasan balesetet okozott, ahol 3 ember sérült meg. Súlyosbító körülmény, hogy a mentők megérkezte után elhagyta a helyszínt, ráadásul nem ez volt az első közúti balesete.

Magasabb véralkoholszint - súlyosabb baleset

Medipress

Habár az Egyesült Államokban a megengedett véralkoholszint 0,08 százalék, már minimális mennyiségű alkohol elfogyasztása után sem biztonságos az autóvezetés, állítják San Diego-i szociológusok.

A legfurcsább balesetek 2010-ben

Medipress

Villámcsapás, patkányharapás, WC-ről való leesés – többek között ilyen okok miatt keresték fel a brit orvosokat az elmúlt évben. Íme a legfurcsább esetek!

Iszapömlés: stabil a Győrben kezelt betegek állapota

MTI

Stabil az állapota annak a három sérültnek, akit a Veszprém megyében bekövetkezett gátszakadás és iszapömlés miatt a Petz Aladár Megyei Kórházban kezelnek Győrben.

Milyen veszélyeket rejtenek a játszóterek?

Medipress

A játszóterek remek alkalmat kínálnak a gyermekek számára, hogy kirohangálják és jól érezzék magukat, azonban a szülőknek itt is vigyázni kell rájuk és meg kell védeniük őket néhány potenciális veszélyforrástól.

Nyári veszélyek - Mi fenyegeti a gyerekeket?

Medipress

Elérkezett a várva-várt nyári szünet! A családok vakációznak, főzőcskéznek, a gyerekek sportolnak a szabadban. A Nationwide Children’s Hospital orvosai szerint a nyári sérülések előreláthatóak, és kis körültekintéssel megelőzhetőek.

Mesterséges lélegeztetés - Min múlik egy élet?

MTI

Ha a rosszullét áldozata egyáltalán nem lélegzik vagy csak elégtelenül, a légcsőbe megfelelő csövet vezetnek be a mesterséges lélegeztetéshez. A kutatók azt vizsgálták, hogy mennyire függ az életben maradás a lélegeztetős mentős gyakorlottságától.