Bakteriális fertőzés téma

EHEC-járvány: Még mindig nem tudják mi okozza

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Szinte óráról-órára növekszik Németországban a hasmenésjárvány által fertőzött személyek száma. A fertőzés csütörtök délutánig 17 halálos áldozatot követelt.

Antitest-terápiával kezelhető az EHEC-fertőzés

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Az EHEC-fertőzés súlyos szövődménye a hemolitikus urémiás szindróma (HUS), mely antitestekkel sikeresen kezelhető. Három kisgyermeket, akiket az utóbbi években az agresszív kórokozó megtámadott, monoklonális antitestek segítségével gyógyítottak meg.

EHEC-fertőzés: Így lehet védekezni!

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A veszélyes hasmenést okozó EHEC-kórokozók fertőzött állatról vagy emberről emberre terjednek. A kórokozók megbújnak a nyers húsokban és a pasztörizálatlan tejtermékekben. A zöldségekre az állatok vizeletével is rákerülhetnek a veszélyes baktériumok.

EHEC - Tudnivalók a németországi járványról

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Hogy kezelik az EHEC fertőzést? Milyen tüneteket okoznak a kórokozók? Hogy lehet védekezni a fertőzéssel szemben? Cikkünkben megtalálja a választ, az EHEC-baktériumok által okozott fertőzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

Nem kívánt hálótársak - Élősködők a párnában

Medipress

Gondoltunk-e már arra, hogy párnánk súlyának egyharmadát bogarak, elhalt bőrdarabkák, poratkák és azok ürülékei teszik ki?

Antibiotikumok: jó, hogy szedjük őket?

MTI

A lakosság többsége nincs tisztában az antibiotikumok szedésével, vagy nem orvosi rendelvényre kezdi el szedni, vagy nem szedik végig a szakember által előírt mennyiséget.

információ

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Tiszteletem! E coli találtak a spermogrammomban a határértéken, 3 szor vettek tőlem törletet a 1, 5 hőnap alatt és még mindég pozitiv az eredményem. Antibiotikumot kaptam mind a 3 szor. Kell e védekezni

Micrococcus

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Tisztelt Doktor Ur! Legutobbi Cytologia vizsgalatom Micrococcus bakteriumok jelenletet mutatta ki, melyre Cicatridina huvelykupot javasolt az orvosom. Szukseges barmifele kezeles a partneremnek? Es ha igen, milyen? Nem ez az elso eset, hogy nekem

Gombás fertőzés

Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter

T Doktorúr! Voltan orvosnál megállapították, hogy baktérium van a váladékban felírt 2 hetes augmentin duo kúrát. Közben megjött a menstruáciom és azóta viszkető, égő érzésem van de nem a hüvelyben hanem csak kívül. Ilyenkor mi a tehendö? Köszönöm

Staphilococcus aureus telepek

Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Terhességem vége felé hüvelyváladék tenyésztést végeztek, melyből kiderült, hogy Staphilococcus aureus nevű baktériumból sok telepet találtak. A nősgyógyász szerint ez nem volt veszélyes a babára é