Bőrápolás téma

Folyadékbevitel női szemmel

Well pr

Lassan köztudottá válik, hogy a felnőtt nőknek 2 liter, a férfiaknak pedig 2,5 liter az átlagos napi folyadékbeviteli szükséglete, amit döntő részben italokból és 20-30 százalékban szilárd táplálékból kellene fedezni.

A vitamindús bőr titka

Több mint TestŐr

A helyes táplálkozás és a változatos étrend bőrünkre is jótékony hatással van. A vitaminokat nem csak az étkezéssel, hanem a különböző krémekkel és elektrokozmetikai eszközök segítségével is bejuttathatjuk bőrünkbe.

Olajat a bőrnek!

Több mint TestŐr

Nem csak a hajunk ápolására használhatunk olajat, hanem a bőrünkre is.

Milyen ápolást igényel a zsíros bőr?

Orvostkeresek Egészségmagazin

Kamaszkorban a legjellemzőbb, de sokan felnőttként is küzdenek a fokozott faggyúműködés miatt csillogó, olajos hatású bőr okozta kellemetlen tünetekkel. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa szerint mégis kevesen kérnek szakértő segítséget, az otthoni kezelés pedig gyakran csak tovább ront a problémás bőr állapotán.

Kérdések és válaszok a várandósság alatti bőrápolásról

Orvostkeresek Egészségmagazin

A várandósság időszakában az átalakult hormonháztartás miatt a bőr minősége is megváltozik. A kismamák számára a téli időszakban így már nem csak a hideg elleni védekezés jelent problémát, de sok esetben gondot okoz a megfelelő bőrápoló készítmény, kozmetikai kezelés kiválasztása is.

Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

orvostkeresek.hu

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Sport és helyes bőrápolás

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A szél, az időjárás, a napsütés és a víz árthat a bőrnek. Sportolóként mire érdemes figyelnie, hogy bőre mindig szép és egészséges legyen és maradjon? Cikkünkben szakértői tanácsokat kaphat.

Szép bőr természetesen, gyógynövényekkel

Orvostkeresek Egészségmagazin

A természet patikája számos bajra gyógyír, nincs ez másként a bőrhibák esetében sem. A gyógynövényes mélyhámlasztás segítségével a sima, fiatalos bőr sokak számára elérhető.

3 nagyszerű módszer a rugalmas bőrért

healzz.com

A bőrt nem csak kívülről, de belülről is lehet és kell is táplálni, sőt, a már kialakult ráncok ellen is hatékonyan lehet harcolni. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza a leghatékonyabb módszerekről beszélt.

Száraz bőr

Száraz bőr

bőr kiszáradását többnyire környezeti tényezők okozzák. A száraz bőr gyakran viszket és hámlik. A csökkent faggyútermelés, az ekcéma, az atópiás dermatitisz, kemoterápia is okozhatja a bőr szárazságát. Idős korban a sejtek veszítenek víztartalmukból, így a bőr szárazabb lesz.