Atópiás dermatitisz téma

Ekcémás a gyermekem, hogyan kezeljem? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

4 hónapos kisfiamnak az egész testét apró piros pöttyök borítják. Voltunk orvosnál, aki adott rá kenőcsöt (hydrocortisone 1%) és olajat a fürdővizébe. Eltelt egy hét, a nagyobb sebek valóban javultak, de az apró pöttyök még mindig megvannak. Mit tegyek, hogy végre elmúljanak a kicsi panaszai? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Új irányelvek az atópiás ekcéma kezelésében

Orvostkeresek Egészségmagazin

A júniusban megrendezett, 2013-as Allergológiai Világkongresszuson az atópiás ekcémával kapcsolatos legfrissebb eredményeket is megismerhették az érdeklődők.

Atópiás dermatitisz - endogén ekcéma

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Az atópiás dermatitiszes betegek 15-20 százaléka fiatal, a városi lakosság körében gyakoribb, és folyamatosan emelkedő tendenciát mutat. A tünetek a korai csecsemőkorban, ritkábban később kezdődnek. Az évek során egyre ritkábban, egyre enyhébb tünetek jelentkeznek és az esetek háromnegyed részében a pubertáskorra a gyermekek kinövik a betegséget.

Hogyan óvhatjuk meg a kicsik bőrét?

Emolium -Támogatott tartalom

Egyes környezeti tényezők egyre több kisgyermekes családban okoznak gondot. A fűtési szezonban ráadásul a bőr könnyen kiszárad, táptalajt biztosítva ezzel a kórokozóknak. (x)

Felfedezték az atópiás dermatitisz és a pikkelysömör közös okát

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Müncheni tudósoknak sikerült felfedezniük az atópiás dermatitisz és a pikkelysömör (psoriasis) okát. Mindkét betegség közös kiindulási pontjait az immunrendszer T-sejtjei képezik.

Atópiás dermatitisz és ételallergia

Medipress

Az atópiás dermatitisz gyakran az allergiás betegségeknek, főleg az ételallergiák kialakulásának az előfutára lehet. A bőrgyógyászok ezért azt ajánlják azoknak a szülőknek, akiknek gyermekénél fennáll ez a bőrbetegség, hogy különösen figyeljenek oda gyermekük táplálkozására.

alergia vizsgálat

Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kisfiam 2010 március 19 született. 2010 novemberében atópiás ekcémás lett. 6 hónapos korig anyatejet kapott, majd folyamatosan megkezdődött a hozzátáplálás a tápszer mellet. 2011 júliusában tejcukor érzékeny lett de a vérvét