Anyajegy téma

Anyajegy, vagy bőrrák?

Orvostkeresek Egészségmagazin

A nyári napfény, az UV-sugárzás még azokat is érte, akik rendszeresen használtak napvédő készítményeket és igyekeztek árnyékban maradni.

Melanoma - Vizsgálatok és tesztek

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Milyen vizsgálatokkal diagnosztizálható a melanoma? Hogyan ismerhető fel idejében?

Kérdések és válaszok a várandósság alatti bőrápolásról

Orvostkeresek Egészségmagazin

A várandósság időszakában az átalakult hormonháztartás miatt a bőr minősége is megváltozik. A kismamák számára a téli időszakban így már nem csak a hideg elleni védekezés jelent problémát, de sok esetben gondot okoz a megfelelő bőrápoló készítmény, kozmetikai kezelés kiválasztása is.

Végzetes lehet az anyajegy!

Dr. Rose Medical Center

Évről évre többen szembesülnek vele, hogy a napbarnítottságért túl nagy árat kell fizetni. Az aranybarna bőrszínt legtöbben az egészséggel azonosítjuk, pedig az igazság az, hogy a napozással összefüggésbe hozható, melanomás megbetegedések száma folyamatosan növekszik. Vajon kinek, és mikor érdemes szűrést végeztetnie?

Anyajegyszűrés - Mikor ajánlott a vizsgálat?

Orvostkeresek Egészségmagazin

Mivel a bőr pigmentált részei még akkor is változhatnak a fény hatására, ha egész nyáron napvédő krémet használtunk, az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket.

Melanoma: ritkán vesszük észre magunkon

MTI

Az idősebb férfiaknak rendszeresen részt kellene venniük melanómaszűrésen, mert náluk a legkisebb az esély, hogy maguk is észreveszik bőrükön az elváltozást - közölték amerikai kutatók.

Melanoma: milyen a gyanús anyajegy? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Minden gyanús anyajegy, úgyértem minden olyan anyajegy, amelyik többszínű, beteg? Ha olyan 4-5 mm, az már rossz jel lehet? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatából.

Bőrvédelem, onkológia

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

A bőrgyógyászati rákok legalattomosabb kórformájáról, a festékes melanómáról tartott megbeszélést több, a rákgyógyításban érintett szakember.

Festékes anyajegy

Festékes anyajegy,Anyajegy

A festékes anyajegy lehet sima felszínű, de többnyire kissé kiemelkedik és gyakori, hogy a festékes anyajegy területén piheszőrök nőnek, és ezek sokszor megerősödnek és számuk is megnő. Ez utóbbiak lehetnek nagy kiterjedésűek, vonalas elhelyezkedésűek vagy egész testrészekre is kiterjedhetnek, néha az arcot is beboríthatják.

Mégis egészséges a szolárium?

MTI

"Az emberi szervezet kiegyensúlyozott D vitaminszintjének folyamatos fenntartása érdekében a szoláriumokat különösen télen kell használni."