Anorexia téma

Egyre gyakoribb az étkezési zavar a tizenévesek körében

MTI

Több mint fél millió amerikai tizenévesnek van étkezési zavara, ám csak kis hányaduk kap kezelést problémájára - állapította meg egy amerikai kutatás.

Az anorexiásoknál gyakoribb a nem kívánt terhesség

Medipress

Az anorexia nervosa nevű betegség és a nem tervezett terhesség gyakran összefüggnek egymással, nem beszélve az ennek okán bekövetkező abortuszról - derül ki egy tanulmányból.

Anorexia, bulimia és izomdiszmorfia...

MTI

Az evészavarokban a mai társadalmak ellentmondásai képződnek le, s az utóbbi egy-két évtizedben gyakorlatilag ötévente írnak le egy-egy újabb kórképet - hangzott el a pénteken kezdődő III. Magyar Evészavar Kongresszus beharangozó sajtótájékoztatóján a Semmelweis Egyetemen.

"Lehet, hogy anorexiás vagyok?" - A pszichiáter válaszol

WEBBeteg

"Tizenhat éves lány vagyok, 174 centi és 48 kiló. Szeptemberben 55 kiló voltam. Kövérnek érzem magam és 44 kilóra szeretnék lefogyni a lehető leghamarabb." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Anorexia - A csontok tárolják a zsírt?

MTI

Catherine Gordon és munkatársai 20 anorexiás lány csontrendszerét vizsgálták. A riasztóan lefogyott, fiatal nők térdizületének képét ugyanannyi azonos korú, egészséges lány felvételeivel hasonlították össze.

Már az általánosban fogyókúráznak a gyerekek

Független Hírügynökség

A fiatalok csaknem fele elégedetlen a testével, már az általános iskolában a gyerekek 25 százaléka, legalább egyszer fogyókúrázott, a középiskolásoknál ez az arány több mint 40 százalék - derült ki a szombaton véget ért kétnapos Magyar Evészavar Kongresszuson.

Normális ez anorexia alatt?

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Anorexiával küzdök, jelenleg 165cm és 32kg vagyok, és körülbelül két éve szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót. Mindemellett ebben a hónapban egyáltalán nem jött meg a menstruációm. Terhességi tesztet csináltam, negatív lett, fertőzésnek tünetei nincs

Anorexia?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2010-ben anorexia nervosat diagnooztizáltak nálam, bennt is feküdtem különböző intézményekben hogy segítsenek rajtam, ami végülis sikerült, mert elkezdtem egy idő után normálisan enni. Most kb 3 hete megint elő kezdtek jönni

Anorexia után...

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Kedves Doktornő/Doktor úr! Fiatal lány vagyok, aki évek óta küzd evészavarral. Súlyos anorexia nervosa-ban szenvedtem, a legkevesebb BMI-m 13, 17 volt. Többször voltam már kórházban miatta, de sokáig jártam pszichológushoz, pszichiáterhez, és csal

Anorexia nervosa

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Anorexiás vagyok, pszichodokihoz is járok. Gyűlölök oda járni, de nemsokára 18 leszek (jún. 9) . Azt szertném tudni, ha elmúlok 18 éves, akkor is muszály oda járnom? Ha nem akarok járni, akkor az az én döntésem, vagy sem? Anyukám azt mondta nem ke