Alternatív gyógyászat téma

Gyógyító alternatívák

Több mint TestŐr

Ma már elfogadottak az alternatív gyógymódok. Az akupunktúra, a jóga, a meditáció vagy akár a gyógygombák használata széles körben ismert. A közös ezekben a terápiákban az, hogy mindegyik aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ami a test és az immunrendszer állapotáért felelős.

Alternatív gyógymódok: veszélyt jelenthetnek a gyermekekre

Medipress

A szülők gyakran úgy gondolják, hogy az alternatív gyógymódok jobbak, mert természetesek és mellékhatásuk sincsen. Ám a kiegészítő kezelések súlyos szövődményeket okozhatnak, főként, ha az orvosi kezeléseket helyettesítik, közölte az Archives of Disease in Childhood.

Rákkezelés - alternatív gyógymódok vagy hagyományos terápia?

WEBBeteg/Szinapszis

Csupán minden második magyar vélekedik úgy, hogy a rák, illetve a daganatos megbetegedések kezelésének leghatékonyabb módját a különböző gyógyszeres terápiák jelentik, állapítható meg a Szinapszis Egészségügyi Piackutató és Tanácsadó Kft. és a Magyar Gyógyszerészeti Kamara közös - országosan reprezentatív kutatásának - eredményeiből.

Szívbetegségek - orvoslás és alternatív gyógyászat

MTI

Fontos volna a természetgyógyászati módszerek ellenőrzött vizsgálata, de az egyik ilyen tanulmányt a résztvevő orvosok tiltakozása miatt fel kellett függeszteni. Most azonban újra indul a szívbetegek öt évig tartó megfigyelése, amelynek során a tudományos orvoslás, illetve az alternatív gyógykezelés hatásosságát hasonlítják össze.

Hagyományos vagy alternatív orvoslás?

WEBBeteg/Szinapszis

Elsősorban a fiatalabbak, betegségekben nem szenvedők gondolják úgy, hogy hatékonyabbak és mellékhatás szempontjából biztonságosabbak a gyógynövényalapú készítmények – derült ki a WEBBeteg és a Szinapszis Kft. által készített legújabb felmérésből.

Chi gép

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy inkontencia, depresszió, visszeresség, illetve az alábbi MR lelet eredménye: Dg.: Kp. fokú degeneratív elváltozások ; L4/5 bulging dis.; L5/S1 körkörös hernia,