• Agy téma

    WEBBeteg
    "CT-én a következőt írták: a jobb féltekében, temporálisan leírt elváltozás a CT morphologiai kép alapján inkább kis subarachnoidalis cisztának felel meg. Mit jelent ez?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    MTI
    Kétoldali kézátültetés esetén az agy sokkal gyorsabban újraépíti a kapcsolatot a bal kézzel, mint a jobbal - közölte egy franciaországi kutatócsoport az amerikai tudományos akadémia folyóiratának (PNAS) kedden megjelent számában.
    MTI
    Számtalan szülő tapasztalata szerint a kamaszok agyában valami furcsa történik. Alvás közben rögzített agyhullámaik is azt mutatják, hogy a tinédzserek agyában pár év alatt az idegsejtek közti kapcsolatok "nagytakarítása" zajlik le - állítják amerikai kutatók az Egyesült Államok tudományos akadémiája lapjának (PNAS) eheti számában.
    Független Hírügynökség
    Brit tudósok felfedezték az agy kalandvágyó központjának pontos helyét, derült ki a Neuron című agykutatással foglalkozó szaklap csütörtöki internetes számából.
    FH
    Az élet első heteiben kapott táplálék lényegesen befolyásolja az agy fejlődését - állapították meg brit kutatók.
    Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika
    Intrasellarisan tömegesebb a liquor tér, a mirigyállomány keskeny 5mm-es. A convexitas sulcusai kp. tágak. Mélyebben ülő kisagyi tonsillák. Gracilis hypophysis....
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!