Új vírus téma

Influenza - Mi várható tavasszal?

Független Hírügynökség

Az újinfluenza itthoni megjelenése óta az orvoshoz fordulóknak körülbelül egy százaléka került kórházba, ez több mint 5 ezer embert jelent. Közülük minden tízedik beteg intenzív osztályra került, kétharmaduk pedig gépi lélegeztetésre szorult, tehát életveszélyes állapotban volt.

H1N1 - Idős hölgy az áldozat

MTI

Az idős hölgy, akinek más súlyos alapbetegségei is voltak, tüdőgyulladásban halt meg. Szervezetében sikerült kimutatni az új vírust.

H1N1 - Hogyan mutálódott a vírus?

MTI

Az új típusú H1N1 vírus áprilisban tűnt fel, terjedését júniusban nyilvánították világjárványnak. Bár gyorsan szétszóródott világszerte, a közegészségügyi szakértők megkönnyebbülésére eddig csak enyhe megbetegedést okoz.

22 ezer ember szervezetében mutatták ki a H1N1-es vírust

MTI

Összesen 69 országban, közel 22 ezer ember szervezetében mutatták ki az új típusú influenzát okozó H1N1-es vírust, amely eddig 125 halálos áldozatot követelt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken közzétett legfrissebb összesítése szerint.

Új influenza: 121.515 fertőzés 46 országban, 91 halott

Független Hírügynökség

A hétvégén három újabb országban jelent meg az új H1N1-es influenzavírus. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfő délelőtti hivatalos összesítése szerint már 46 országban okozott bizonyított fertőzést. A járvány áprilisi kitörése óta a világon összesen 12.515 megbetegedés történt, ebből 91 végződött halállal.

Magyarországon is elérhető az új influenzavírus tesztje

MTI

Két cég is jelezte Magyarországon, hogy megbízhatóan képes kimutatni az új típusú influenzavírust; a GenoID Kft. az amerikai járványügyi központ által kifejlesztett teszt elérhetővé válásáról tájékoztatta az MTI-t, míg a Diagon Kft. azt közölte, hogy felkészült a molekuláris gyorsteszt előállítására.

Sertésinfluenza: újabb megbetegedések és "névváltozás"

Független Hírügynökség

Három újabb megerősített sertésinfluenzás esetről tudnak Nagy-Britanniában - ezt maga a miniszterelnök, Gordon Brown jelentette be szerdán.