• Új Vírus téma

    Független Hírügynökség
    Az újinfluenza itthoni megjelenése óta az orvoshoz fordulóknak körülbelül egy százaléka került kórházba, ez több mint 5 ezer embert jelent. Közülük minden tízedik beteg intenzív osztályra került, kétharmaduk pedig gépi lélegeztetésre szorult, tehát életveszélyes állapotban volt.
    MTI
    Az idős hölgy, akinek más súlyos alapbetegségei is voltak, tüdőgyulladásban halt meg. Szervezetében sikerült kimutatni az új vírust.
    MTI
    Az új típusú H1N1 vírus áprilisban tűnt fel, terjedését júniusban nyilvánították világjárványnak. Bár gyorsan szétszóródott világszerte, a közegészségügyi szakértők megkönnyebbülésére eddig csak enyhe megbetegedést okoz.
    MTI
    Szerbiában sokan félnek az új típusú influenzától, derült ki abból, hogy a belgrádi közlekedési vállalat három jegyárusa hétfőn védőmaszkban jelent meg a munkahelyén.
    MTI
    Összesen 69 országban, közel 22 ezer ember szervezetében mutatták ki az új típusú influenzát okozó H1N1-es vírust, amely eddig 125 halálos áldozatot követelt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken közzétett legfrissebb összesítése szerint.
    Független Hírügynökség
    A hétvégén három újabb országban jelent meg az új H1N1-es influenzavírus. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfő délelőtti hivatalos összesítése szerint már 46 országban okozott bizonyított fertőzést. A járvány áprilisi kitörése óta a világon összesen 12.515 megbetegedés történt, ebből 91 végződött halállal.
    MTI
    Két cég is jelezte Magyarországon, hogy megbízhatóan képes kimutatni az új típusú influenzavírust; a GenoID Kft. az amerikai járványügyi központ által kifejlesztett teszt elérhetővé válásáról tájékoztatta az MTI-t, míg a Diagon Kft. azt közölte, hogy felkészült a molekuláris gyorsteszt előállítására.
    MTI
    Több mint ezren betegedtek meg eddig világszerte az új típusú influenzában - közölte hétfőn az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).
    Független Hírügynökség
    Három újabb megerősített sertésinfluenzás esetről tudnak Nagy-Britanniában - ezt maga a miniszterelnök, Gordon Brown jelentette be szerdán.