Étkezés téma

Egyen a migrén ellen!

Orvostkeresek Egészségmagazin

Melegfrontok idején sokak életét keserítheti meg az akár napokig is elhúzódó migrén. A panaszok ellen sokat tehetünk, ha a tányérunkra kerülő ételeket helyesen válogatjuk össze.

Üres has, tompa agy - amikor éhesen megy iskolába a gyerek

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

A tanárok többsége azt tapasztalja, hogy a gyerekek reggeli nélkül mennek iskolába, sok diák pedig nem eszi meg az ebédet a menzán. Vannak olyan gyerekek, akiknél éppen az iskolai étkezés jelenti az egyetlen lehetőséget a rendszerességre.

A nyugati ember genetikailag hajlamos az egészségtelen ételek fogyasztására

drportal.hu

Skót kutatók DNS analízissel kimutatták, hogy a nyugati társadalmakban élők genetikailag programozottak az alkohol és az egészségtelen ételek fogyasztására - olvasható a Journal of Neuropsychopharmocology egyik cikkében.

8 étkezési szabály kismamáknak

Orvostkeresek Egészségmagazin

A kismama táplálkozása nem csak a saját egészsége és jó közérzete miatt fontos, de a magzat fejlődése szempontjából is döntő jelentőségű.

Életviteli tanácsok colitis ulcerosa esetén

WEBBeteg

Sok beteg néha tehetetlennek érezheti magát a colitis ulcerosában való küzdelemben. Az étrend és életmód változtatásai segítségével azonban a tünetek enyhíthetők, és a fellángolások közt eltelt idő növelhető.

Hogyan fogyhatnék? - Életmódprogram a biztos fogyáshoz

WEBBeteg

Már kicsi korom óta hajlamos vagyok az elhízásra, és elég régóta küzdök ellene. Milyen konkrét életmódbeli javaslatokat ajánl, hogy változtatni tudjak ezen? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Cukorbetegség és vegetarianizmus - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Évek óta vegetariánus vagyok. Most derült ki, hogy cukorbeteg is. Érdeklődni szeretnék, hogy ez az étrend jár-e valamilyen hátránnyal, mire kell figyelnem? Mi az, amit nem szabad ennem? Mézet használhatok édesítésre, vagy édesítőszert inkább? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

5 étkezéses alkalmazás, ami nem csak a kalóriákat számlálja!

WEBBeteg - Gy. A.

Ma már számtalan alkalmazás próbál abban segíteni, hogy az étekzéseket rögzítse és a kalóriákat számlálja - ám mindannyian tudjuk, hogy az egészséges étkezés jóval több, mint szimpla kalória-számolgatás. A Health 2.0 konferencián megismert rengeteg étellel, étkezéssel foglalkozó alkalmazás közül összegyűjtöttünk 5 olyan alkalmazást, amelyek többet nyújtanak, mint egyszerű kalóriaszámolgatást.

Reaktív hypoglikémia: Mit tehetnék?

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra, fordító

Úgy gondolom, reaktív hypoglikémiám van. Hogyan tudnám beazonosítani a tüneteimet?

Ünnepi kalóriák: Nem muszáj meghízni!

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Hogyan élje túl az ünnepeket súlygyarapodás nélkül? Decemberben mindenhonnan kalóriák leselkednek ránk, ám ha követi tanácsainkat, megúszhatja az ünnepeket súlygyarapodás nélkül!