Érzékeny fog téma

Miért lehetnek érzékenyek a fogak?

WEBBeteg - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos

Sokáig azt mondta a fogorvosunk, hogy rosszul mosunk fogat, amiben lehet is némi igazság, hiszen sokan megrögzötten sikálunk. De nem csak ez lehet a probléma forrása. Életünk tele van stresszel, akár a munkahelyünkre, akár a magánéletünkre gondolunk. Ezt valahogy le kell vezetni. De mikor és hogyan?

Étkezés után ne mossunk azonnal fogat!

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Étkezések után várjunk kicsit a fogmosással! Különösen akkor, ha valamilyen savas élelmiszert, például citrusfélét fogyasztottunk.

Az érzékeny fognyak

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Hideg levegő, gőzölgő kávé, csokoládétorta. Az érzékeny fogak rémálma! Néhány fog fájdalommal reagál a hidegre, a melegre, az édesre és a savanyúra. Ennek oka lehet fogszuvasodás vagy a fogak fokozott érzékenysége.

Fog probléma

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Kedves Dr Ur/Nő! A problémám az hogy tegnap óta egyik pillanatról a másikra kialakult hogy evés közben ugy érzem mintha az összes fogam fájna és elég érzékenyek is lettek. Természetesen elmegyek fogorvoshoz, de addig is mitől lehet ez, nem hiszem

Érzékeny fog

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tisztelt doktor ur/nő/ A fogam érzékeny a hidegre mi használjak rá, vagy milyen fogkrémmel mossam, hogy megszünjön ez a hirtelen fájdalom. válaszát előre is köszönöm